SKY AGRICULTURE

A termelők és gazdák közötti találkozás eredménye. Együtt dolgozunk azon termékek kifejlesztésében, amelyek a legjobban megfelelnek a partnereink gazdaságainak jelenlegi és jövőbeni igényeinek. Megoldásaink úttörőek, de mindig praktikusak és felhasználóbarátak.

SKY Agriculture no-till vetőgépek és direktvetőgépek: nyereséges munka talajvédelem mellett

Megfogott inputanyagköltségek, plusz tápanyaghatás a főnövény igényeihez választott előveteménnyel, majd takarónövényes talajművelés a talajélet megóvásához. A no-till vetőgépeket, direktvetőgépeket választva ezt a hármas előnyt aknázhatják ki a gazdálkodók a nagyobb beruházást jelentő precíziós gazdálkodás vagy öntözőrendszerek kiépítése helyett, vagy azokat segítve. Az Agri CS Magyarország kínálatában a takarónövényes talajműveléshez a francia gyártósorokkal dolgozó SKY Agriculture direkt- és mulcsvetőgépei közül választhatunk gazdaságméretünkhöz ideális megoldásokat. A MaxiDrill és EasyDrill szériákkal olyan munkagépeket választunk, amelyeket egy gyakorló gazdálkodó mérnök, David Guy vezetésével terveztek meg 100%-os összhangban a termelői igényekkel. A márka kínálatából a talajművelő eszközök, tárcsás boronák, fogas kultivátorok sem hiányoznak.

EasyDrill direktvetőgépek: pontos munka már 75 LE-s erőgéppel is

Az 5 modellel 3-4-6-8 m munkaszélességet átfogó SKY Agriculture EasyDrill sorozata egyike annak a kevés direktvetőgép-szériának, amely egyformán jól megbirkózik a forgatás nélküli alapművelés utáni mulcsvetés vagy zöldítés teendőivel, mint a hagyományos forgatásos technológiát követő munkákkal. A munkagépek 415 mm-es átmérőjű tárcsás boronáikkal, nagyméretű tömörítőkerekeikkel hatékonyan iktatják ki a versengő gyomokat, gondoskodnak az egyenletes talajfelszínről, ezzel minimalizálva a munkagépek teljesítményigényét is. A 3 m-es munkaszélességgel dolgozó EasyDrill 3010 Fertisem 18 soros vetőgépe így már 75-105 LE közötti erőgépünkkel is előírás-szerűen üzemeltethető, míg a legnagyobb, 48 soros, 8 méteres munkaszélességre képes EasyDrill W8020 Fertisem gépigénye is 250-360 LE között marad. Ez nemcsak alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást jelent a gazdának, de jelentősen csökken az erőgép-munkagép kapcsolat talajtömörítő hatása is. A direktvetőgépek PRO kivitelben 120 literes mikrogranulátum-tartállyal kiegészítve érkeznek.

MaxiDrill mulcsvetőgépek: hibátlan no-till megoldások nagy sebességgel

Gyorsabb direkt vagy akár hagyományos vetés még a legmostohább körülmények között is. A SKY Agriculture MaxiDrill nagy sebességű mulcsvetőgépeit 3-4-6 m-es munkaszélesség mellett 20-28 és 40 soros kialakítással úgy tervezték meg, hogy még akkor is gazdaságos munkavégzést tegyenek lehetővé, amikor a felázott talajok miatt mások még/már nem tudnak dolgozni a határban. A no-till vetőgépszéria esetében a körülményektől független munkavégzésről a tárcsasor és vetőegységek közötti nagy távolság gondoskodik, a modellek 105 LE és 300 LE közötti teljesítményre képes erőgépekkel húzhatóak eredményesen. A mulcsvetőgépeket 3000-4100 literes, hosszanti irányban kettéosztott tartályokkal szerelték fel (vetőmag és műtrágya számára), ezek több felosztási aránnyal rendelhetőek (60/40: 1 760 l + 1 240 l; 45/55: 1 440 l + 1 560 l; 95/5: 2 900 l + 100 l például). Mindezt a PRO kivitelben itt is 120 literes mikrogranulátum-tartály egészíti ki, míg a gyors közúti haladásról nagy méretű szállítókerekek gondoskodnak.

SKY Agriculture munkagépek: gazdáktól gazdáknak, világszínvonalú gyártással

A SKY Agriculture a SULKY-BUREL csoport tagjaként egyesíti a kisvállalkozások rugalmasságát a profi gyártókapacitásokkal. A Franciaországban található 3 gyártóüzem a legmodernebb technológiákért kezeskedik, míg a központnak máig otthont adó Loire-Atlantique-i gazdaság, a The Ferme de la Conillais mind a mai napig mérnökök és gazdák személyes találkozóhelyét jelenti.

Korszerű testformájú ekék, amelyek bármilyen talajtípusban könnyen futnak, minimális karbantartási igény mellett. Nem túlzás azt állítani, hogy itthon a márka ismertségét a Pöttinger ekék alapozták meg. Dolgozzunk 90 LE-s univerzális traktorral vagy 350 LE-s nagy erőgéppel, eszközeik között találunk olyat, amivel rövidebb idő alatt nagyobb területet művelhetünk meg. A gyártó gyakorlatilag középkategóriás áron kínálja a csúcskategóriás munkagépeket a talajműveléshez, amelyek közül Magyarországon különösen kedveltek és keresettek intelligens beállítási lehetőségeik miatt a félig függesztett Pöttinger SERVO ekék, amelyek a talajadottságok, üzemi technológia mentén 2-9 fejjel szerelhetőek.