A ZDT brand

A ZDT jogelődjein keresztül 1948 óta jelent stabil pontot a hagyományos és egyedi járműfejlesztés világában, különösen a nevének megfelelően a mezőgazdaság világában.

ZDT pótkocsik – szállítják a sikereket a mezőgazdaságban

A ZDT kínálatában minden kategóriában megtaláljuk az üzemi technológiának és céloknak megfelelő mezőgazdasági szállítójárművet 4 tonna teherbírástól indulva egészen 33 tonnáig bezárólag. Legyen szó a betakarítási munkákhoz nélkülözhetetlen átrakó- és szállítókocsikról, trágyaszállításról vagy szórásról, kukoricasiló mozgatásáról, a cseh gyártó pótkocsijaival biztosak lehetünk: hosszú évekre megtaláltuk az ideális megoldást. A robusztus kialakítás, kiváló alapanyag-minőség és alacsony karbantartási igény minden ZDT pótkocsi ismertetőjegye. Ezek között találunk három oldalra billenthető félpótkocsikat a ZDT NS modellek között, olyan hátrabillenthető, nagy térfogatú pótkocsikat és átrakókocsit, mint a ZDT NP30 GIGANT, de olyan univerzális alvázú pótkocsiszériát is, amellyel egy forgalmi engedéllyel több felépítménnyel valósulhatnak meg a szállítási munkák – ZDT MEGA és ZDT GRAND SUPER pótkocsik.

Évtizedes járműtervezési tapasztalat, kifogástalan munkaminőség Csehországból

A ZDT jogelődjein keresztül 1948 óta jelent stabil pontot a hagyományos és egyedi járműfejlesztés világában, különösen a nevének megfelelően a mezőgazdaság világában (a ZDT rövidítés a Mezőgazdasági és Szállítótechnika Kft.-t takarja cseh nyelven – Zemědělská a dopravní technika, spol. s r.o.). A cég ma 15 országban 100%-os kézi munkával készít nagy teherbírású pótkocsikat. A fémek megmunkálása, felületkezelés és gyártás terén a ZDT ugyanis hisz abban, hogy a jól képzett szakemberek tudása nem helyettesíthető, így robotizáció helyett hegesztést, hajlítást, festést a 120 munkatársukra bízzák. Legyen szó egy- vagy kéttengelyes szállító járműről, a ZDT kínálata képes lefedni a kis- és nagygazdaságok igényeit.

Egyetlen alváz, számos lehetőség – univerzális ZDT pótkocsik

Az egyfunkciós hagyományos pótkocsikhoz mérten a ZDT MEGA és GRAND SUPER cserélhető felépítményes rendszerével jelentősen kitolhatják a gazdaságok a szállító járművek kihasználtságát. A rendszerhez elég egyetlen alvázat regisztrálnunk, ezen hidraulikus rendszer segítségével cserélhető pótkocsi-felépítményekkel alkalmazkodhatunk a szezonális munkákhoz. Az univerzális alvázra beszerezhető teknős billencs, az ömlesztett gabonaáruk szállításához ideális két- vagy háromoldalas billenőteknős felépítmény, trágyaszóró, 8-22 m3 térfogat közötti tartálykocsi, valamint a MEGA33 alváz esetében egy tiszteletet parancsoló, 45 m3-es nagy térfogatú szállító jármű is. A billenőteknős pótkocsiknál opcionális felszereltségként kérhető akár az oldalfalak hidraulikus zárása is, így az üzemeltetés teljes egészében megoldható a kabin kényelméből.