A BEDNAR brand

A BEDNAR FMT egy progresszív mezőgazdasági munkagépeket gyártó cég, amely talajművelő-, vető-, műtrágyázó- és szárzúzó gépek előállítására szakosodott.

Hibátlan talajmunka extrém munkaszélességgel: Bednar talajművelő eszközök

A cseh Bednar munkagépek nem véletlenül jutnak az elsők között eszébe minden gazdálkodónak, akik extrém munkaszélesség mellett traktoruk felesleges terhelése nélkül várnak el hibátlan talajmunkát. Legyen szó bármilyen talajművelő gépről, biztosak lehetünk abban, hogy a Rychnov nad Kněžnou városának határában álló üzemből csak olyan eszköz gördül le a gyártósorról, aminek kiváló vázgeometriája kisebb motorterhelés mellett is szinte hasítja a talajt. Ráadásul mindez nem csak a prospektusok oldalán mutat jól, az évek során a tulajdonosok véleménye egybecsengett a szántóföldi bemutatókon látottakkal: ezek a munkagépek akár az előírtnál nagyobb terhelésnek is képesek ellenállni, így használatukkal még a dűlőút-keménységű talajból is porhanyós magágyat készíthetünk.

Családi gazdaságból multinacionális nagyvállalat: folyamatos fejlesztések 1997 óta

Bár ma már közel 13 ezer m2-en 500 gép/év darabszámmal zajlik a termelés a csehországi üzemben, a Bednar története 1997-ben, családi vállalkozásként vette kezdetét Strom Export SRO név alatt. A folyamatos bővüléshez a cégnél két különböző értékrendet egyesítettek sikeresen: a kisvállalkozások rugalmasságát és gyorsaságát az ügyfélkezelés, valamint a kiszolgálás terén, plusz a multinacionális vállalatok szigorú minőségbiztosítási elvárásait és termelékenységét. A cég munkatársai épp ezért mind a mai napig napi szinten látogatják a gazdálkodópartnereket, gyűjtik a visszajelzéseket és igényeket. Ez teszi lehetővé, hogy olyan egyedi munkagépeket alkothassanak meg az ikonikus sárga színben, amik maradéktalanul alkalmazkodnak a területi igényekhez.

A gazdák visszajelzéseire építve kiváló alapanyagokból – a Bednar-titok

Kikezdhetetlen Alform acélváz, elnyűhetetlen nehézacél alkatrészek és kapák, extrém talajátömlési keresztmetszetet biztosító vázstruktúra vagy épp a pontos talajkövetést körülményektől függetlenül biztosító paralelogramma elrendezés. Jó oka van, hogy egyre több magyar gazdálkodó dolgozik ma Bednar munkagépekkel. A márka itthon keresett termékeinek sorába tartoznak a páratlan vágó- és keverőerővel dolgozó Swifter rövidtárcsák (520-560 mm-es átmérővel, 5 mm-es falvastagsággal) és Swifter magágy-előkészítő kompaktorok (extrém 3 és 18 m közötti munkaszélességgel). De a más márkáknál kisebb LE igénnyel és túlnyomásos elvű maglehelyezéssel működő Omega és Efecta vetőgépek is kedvelt eszközök a gazdaságokban (4-12 m munkaszélesség, 3-4 m szállítási szélesség).

Ezek a Bednar talajművelő gépek érnek annyit a földeken, mint egy jó eső!

A forgatás nélküli talajművelés egy megbízható talajlazítóval épp úgy segítség a művelési hibák és a porosodás elkerülésében, mint a hatékony kultivátorral a tarlóhántás során visszadolgozott szármaradványok vagy az a nedvességvisszatartás, amit a kultivátorunkkal átvágott kapillárisok biztosítanak. A Bednar ezen a téren is kiváló megoldásokat kínál a termelőknek. A Terraland lazítókat a gyorsan, olcsón és jó minőségben végzett munkájukért szeretik a gazdálkodók, amelyekkel a talajrétegek keveredése nélkül szellőztethetőek még az erősen kötött talajok is 3-6,4 m szélességben. Ilyen tekintetben a Bednar Swifterdisc szántóföldi kultivátorok ugyancsak a listára kívánkoznak, hiszen gyors munkájukkal és kiváló tömörítőképességükkel képesek megóvni a talaj nedvességtartalmát tarlóhántás és magágy-előkészítés idején egyaránt. Sorközművelő kultivátorok között a Bednar Row-Master széria kínál ideális megoldásokat a földeken, ezek tudását akár automata kamerarendszerrel is bővíthetjük, ezzel rábízva az automatikára a precíz feladatvezérlést.

BEDNAR munka- és célgépek