Verhetetlen páros 2024-re a Case IH-tól!

Teljesítménymaximalizálás plusz géphibákat kinullázó új távdiagnosztika

A Case IH mérnökei vallják, ahhoz, hogy a gazdaságilag és éghajlatilag egyre kiszámíthatatlanabb világban a gazdák a legtöbbet tudják kihozni a földjeikből, önmagában nem elég az erősebb mezőgazdasági gép. A márka szerint ugyanis a hatékonyabb mezőgép nemcsak többet tud, de képes meghibásodások nélkül, 0-24-ben dolgozni a földeken a termelőkért. A gyár legfrissebb fejlesztései a két cél elérését egyetlen technológiára alapozzák: az online precíziós adatmegosztás újgenerációs megoldásaira. Az agronómiai adatok valós idejű elemzése ugyanis állandóan optimális kihasználtságon dolgozó gépet és a meghibásodások megelőzésére is képes szervizcsapatot jelent a termelőknek.

caseih_02.jpg

A Case IH tengerentúli Farming Red sajtóeseményén többek között ezeket az online adatátvitelt versenyelőnnyé formáló újításokat mutatták be a szaksajtónak:

  • Case IH Connect Room Hub – továbbfejlesztett gépállapot-felügyeleti központ a problémák megelőzéséhez.
  • Megújult Case IH Farmlift teleszkópos rakodók intelligens hidraulikafunkciókkal, kezelést könnyítő, átdolgozott vezérléssel.
  • A brutális erőt még hatékonyabbá formáló intelligens új funkciók a Steiger 715 Quadtracban.

Üzemhibákat megelőző távsegítség online adatokkal: érkezik a Case IH Connect Room Hub for Europe

Mi szükséges ahhoz, hogy a precíziós gazdálkodásra tervezett, egyre népesebb géppark ne akadályozza, hanem az eredeti elképzeléseknek megfelelően segítse a termelőmunkát? A Case IH mérnökei szerint a kulcsot a gépek 0-24 órás felügyelete, a távdiagnosztika, a leállásokat megelőző szerviztevékenység és a hatékonyabb karbantartás-tervezés jelentik. Mindez csak addig tűnik kijózanítóan összetettnek, amíg nem ismerkedünk meg a márka új, valós idejű gépadatokon alapuló szolgáltatási hátterével. A Case IH Connect Room Hub ugyanis a fenti lista minden elemét lefedi, ráadásul megvalósulásukat a márkakereskedőnél regisztrált gépeknél automatikusan biztosítja egy, a meghibásodások megelőzését célzó forradalmi jelentésrendszer segítségével.
"A gazdálkodókra hatalmas nyomás nehezedik, hogy folyamatosan hatékonyabban, nagyobb termelékenységgel dolgozzanak, tőlünk, gyártóktól pedig azt várják, hogy megtaláljuk, hogyan tudjuk segíteni ennek elérését. A Connect Room rendszerünk, valamint a SafeGuard Connect szolgáltatások egyre bővülő kínálata együtt lehetővé teszi számunkra és márkakereskedő partnereinknek, hogy gyorsan, szinte valós időben cselekedjünk, amennyiben probléma merül fel, segíteni tudjuk a termelőket, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki Case IH mezőgazdasági gépeikből” – hangsúlyozza a rendszer jelentősége kapcsán Mirco Romagnoli, a Case IH Európa alelnöke.
A rendszer teljeskörűen hasznosítja az újgenerációs Case IH erőgépek által generált adatokat – műszaki és teljesítményadatok, agronómiai adatok –, majd ezeket továbbítja a frissen megalapított Case IH Connect Room Hub for Europe központjába, amely Ausztriában, Sankt Valentinban található. Itt, valamint a márkakereskedőknél helyi szinten üzemelő Connect Roomok hálózatában a hét minden napján, éjjel-nappal figyelemmel kísérik a gépek állapotát, segítik az üzemben tartást. Az üzemeltetési tanácsadást automatizált riasztások, tanácsok, riportok formájában segíti a rendszer, amelyek készítéséhez folyamatosan fejlesztett mesterséges intelligenciát használ a gyár.
 caseih_06.jpg

Milyen jelentéseket küld ki a gépek üzemben tartásához a Case IH távdiagnosztikai rendszere a továbbiakban?

  1. Havi géptörténet-jelentés, amely a telemetriai és érzékelőadatok alapján elemzi a gépállapotot, használati hatékonyságot, javaslatot tesz az esetleges géphasználati problémák megszüntetésére, ami csökkenti a meghibásodások számát és szinten tartja a használtgépek értékét.
  2. Karbantartási jelentések, amelyek átfogják a gép élettartama során végrehajtott valamennyi karbantartást, javítást, ellenőrzést, így nyomon követhetővé teszik a gépek előtörténetét a szervizesek vagy egy későbbi használtgép-vásárló számára egyaránt.
  3. Üzemeltetési jelentések, amelyek kimondottan azt jelzik, hogy a gépkezelők mennyire hatékonyan és biztonságosan használják a mezőgazdasági gépeket a gyár javaslataihoz képest. A jelentés kitér a problémákra, javaslatot tesz azok elhárítására, segítségével a márkakereskedőnél célzott, személyre szabott gépkezelői képzések kérhetőek a helyes géphasználat kialakításához.

caseih_01.jpg

25%-kal gyorsabb anyagmozgatás a teljesen megújult Case IH Farmlift teleszkópos rakodókkal

Több elvégzett anyagmozgatási és rakodási feladat kevesebb idő alatt, egyszerűbben – ez a gondolat vezérelte a Case IH mérnökeit a Case IH Farmlift teleszkópos rakodók átfogó megújítása során. A 7 modellre kibővülő, 5,7-9,1 m emelési magassággal dolgozó széria átfogó újdonságai közé tartozik, hogy mindegyik gépet 6 előremeneti és 3 hátrameneti fokozatú PowerDrive powershift váltóval szerelik fel, amely eddig csak néhány Farmlift modell kiváltsága volt. A gépek kezelhetősége ugyancsak javul, köszönhetően az átdolgozott motorburkolatnak, amely tovább javítja a kezelő jobb oldali kilátását. A hatékonyságnöveléshez a továbbiakban a megszokott 140 l/perc hidraulikarendszer helyett 2 gépnél megnövelt 160 l/perc teljesítmény is elérhető a Farmlift 636 (3,6 t tonna súly emelésére képes 6 méterig) és a Farmlift 742 modelleknél (4,2 t / 7 m). Ez 25%-kal csökkenti az emelési/süllyesztési időt, növelve az óránként elvégezhető anyagmozgatást. A gyorsabb munkavégzést az olyan újdonságok is segítik, mint a 2022-es bolognai EIMA szakkiállításon díjazott elektro-hidraulikus önszintező eszközhordozó rendszer beépítése a gépekbe.

caseih_05.jpg

A Farmlift teleszkópos rakodók vezérlési rendszere is jelentős átdolgozáson esett át 2024-re készülve. Az új, 7 collos színes LCD képernyőkön minden gépadat leolvashatóvá válik, ezek sokrétű felhasználását az új gépvásárláshoz járó egyéves AFS Connect előfizetés is segíti. Ez ugyanis elérhetővé teszi a Connect Hub távdiagnosztikai és távsegítségnyújtási képességeit is a gépeknél.
A rakodókat új tolatókamerával szerelik, amelyek a képet az LCD képernyőre továbbítják. A kezelők dolgát új, állítható kartámasz könnyíti meg, amelynél a legfontosabb funkciók is irányíthatóak, az új joystickon pedig hidraulika- és sebességváltó-vezérléshez is találunk gombokat.
A gépeket egy teljesen új, membrános billentyűzettel is ellátták, amely lehetővé teszi a motorfordulatszám vagy az emelési/süllyesztési sebesség finombeállítását, leegyszerűsítve ezután a csatolt eszközök joystickos vezérlését. A billentyűzet gombjaival lehetőség nyílik beállított motorfordulatszámok, kormányzási vagy sebességváltó-beállítások elmentésére is. Az új teleszkópos rakodók 3 darab, a feladatoknak megfelelően kiválasztható üzemmóddal lesznek üzemeltethetőek: szállítási üzemmódban a gém hidraulikája kikapcsolt állapotban van például, és a kormányzás élvez előnyt. A rakodási üzemmódban a gém mozgása az elsődleges, kezelési üzemmódban pedig a kiemelt pontosságot igénylő feladatokhoz – teherautók kirakodásához, bálák egymásra emeléséhez – optimalizálja a gépek működését a rendszer.

 caseih_04.jpg

Elérhetővé vált az ActiveDrive 8 Powershift váltó a Case IH Vestrum traktorokon

A 100-130 lóerős Vestrum traktorokhoz is elérhetővé tette a Case IH az ActiveDrive 8 powershift sebességváltókat a CVX Drive fokozatmentes váltó helyett. Ez azt jelenti, hogy azok a gazdák, akik nem tudták volna kihasználni a CVT modell képességeit, azok a 115-150 LE-s Maxxumokból ismert váltófajtával egy alacsonyabb árú, mégis magas szintű üzemanyagtakarékosságra képes erőgéppel dolgozhatnak az új Vestrumokkal. A 8 fokozatú, három csoportos powershift váltónál az első sebességtartomány 0-10,7 km/óra kimondottan nehéz munkavégzéshez, míg a 4,3-18,1 km/óra sebességtartomány általános munkavégzéshez ideális, a gazdák a közúti vonuláshoz a harmadik 0-40 km/óra fokozatot választhatják.
„Ez egy valódi powershift váltó, amely a duplakuplungos technológiánkat használja. Ennek köszönhetően a traktor indítása a legmagasabb sebességtartományban is lehetséges, anélkül növelhető a sebesség a szántóföldön, hogy a teljesítményleadás megszakadna a kerekek felé, mindez szinte észrevétlen sebességváltást jelent, illetve az Active Clutch II funkciónak köszönhetően azt, hogy a traktor megállításához elég mindössze a fékpedált használni” – emeli ki a fejlesztés kapcsán Christel Diebolt, a Case IH Vestrum traktorok termékmarketing menedzsere.

caseih_07.jpg 

Nemcsak vonóerőben, de intelligens munkavégzésben is csúcskategória az új Steiger 715 Quadtrac

Az új Steiger 715 Quadtrac nem csupán a Case IH eddigi legerősebb traktora, hanem céltudatos teljesítményt is nyújt. Az erőgépóriás gumihevederei a standard Quadtracénál 305 mm-rel hosszabbak, egyszerre javítva az erőátvitelt, növelve a vonóerőt és csökkentve a talajtaposást, míg a hajtókerekek 910 mm-ről 1008 mm-re növelt átmérője a nyomatékot fokozza. Mindez az FPT Industrial vadonatúj C16 TST típusú, kétlépcsős turbófeltöltővel és levegő-visszahűtővel szerelt, 15%-kal nagyobb teljesítményű motorjával nemcsak több elvégzett munkát jelent egyetlen nap alatt, de kiváló fordulékonyságot is, belül maradva a 3 méteres közúti szélességen.
Az AFS Connect technológia itt is lehetővé teszi a gép és az agronómiai adatok rögzítését, kétirányú adatkapcsolatot biztosít a traktor és a myCaseIH online portál között (online le- és feltölthetőek a feladatok). Az új Connect Room Hub rendszerrel együtt a gép távoli felügyelete, távoli támogatása a géptulajdonosok engedélyével ezeknél a gépóriásoknál is segíti a hosszú, zavartalan üzemben tartást. A kezelhetőséget a 12 collos AFS PRO 1200-as érintő kijelzős monitor teszi problémamentessé, valamint az olyan technológiák beépítése a gépbe, mint az automata kormányzást és sorvégi fordulókat vezérlő AFS AccuTurn, illetve a szomszédos fogásokban évről-évre ismételhető centiméteres pontosságot garantáló AFS AccuGuide.

23-05_steiger_715_quadtrac_-retouched_beauty_lhst_0123-1-(3).jpg