Traktor és iroda egy helyen a Case IH legújabb modelljében

Nagyobb fülke, több üvegfelület, kevesebb zaj és kétirányú vezeték nélküli adatátvitel a traktor és az iroda között. Többek között ezt tartalmazza a megújult Optum modell.

Eddig a Case IH traktorok, például a Magnum, a Steiger és a Quadtrac sorozatai részesültek az AFS Connect (Advanced Farming System - Fejlett mezőgazdasági rendszer) technológia előnyeiből. Mostantól az Optum modellt is felszerelték a legmodernebb technológiával.

A Case IH Optum AFS Connect traktor hivatalos bemutatója szeptember elsején volt. Az online eseményen lehetett látni a gép kialakításának változásait, valamint az AFS Connect technológia előnyeit.

 

Az Optum AFS Connect traktorcsalád három modellt tartalmaz, 250, 270 és 300 lóerős teljesítménnyel. Fontos, hogy mindegyik CVXDrive fokozatmentes sebességváltóval van felszerelve.

Az új Optum modell új fülkét is kapott, amelynek térfogata 7,5 százalékkal nagyobb, mint elődjének. Fontos, hogy az üvegfelület is 11 százalékkal megnövekedett, ami jobb kilátást jelent.

A szellőztető-, fűtő- és légkondicionáló rendszert is korszerűsítették, ezáltal sokkal gyorsabban éri el a beállított hőmérsékletet. A légkivezető nyílások száma is megnőtt, ami azt jelenti, hogy a levegőáramlás sokkal gyorsabb.

A gyártó egyik célja a traktor fülkéjének kialakításakor a lehető legjobb zajszigetelés biztosítása volt - ennek eredményeként a fülkében a zajszint bekapcsolt motor esetén mindössze 66 decibel.

A traktor működésével kapcsolatos információkat tartalmazó, védjegyszerű kijelző is megmaradt, de teljesen új, tábla formátumú kialakítást kapott, és így sokkal könnyebben olvasható.

 

Belül egy új Multicontroller kartámasz is található, teljesen testre szabható gombokkal, valamint egy AFS Pro 1200 érintőképernyős monitor a legfontosabb traktorfunkciókhoz.

A Case IH márka ebben a traktorosztályban először kínálja a gazdálkodóknak az AFS Connect teljes körű telematikai képességeit.

Dióhéjban ez a rendszer kétirányú vezeték nélküli adatátvitelt valósít meg a traktor és az iroda között. Ez lehetővé teszi a traktortulajdonosok számára, hogy szemmel tartsák flottájukat, csökkentsék a költségeket és növeljék a termelékenységet.

Az AFS Conncet segítségével megtekinthető például a traktor helyzete, az üzemanyagszint és a termelékenység - mind valós időben, mind múltbeli perspektívában.

Az engedéllyel rendelkező kereskedők az AFS Conncect Display Viewing funkció részeként a kijelzőt is megtekinthetik, így gyorsan észrevehetik a lehetséges hibákat, vagy távolról hozzáférhetnek a gyűjtött adatokon alapuló szerviz- és karbantartási tanácsokhoz.

A további részletekről érdeklődjön a hivatalos márkakereskedő Agri CS Magyarország Kft. területileg illetékes gépértékesítőnél!

AGRI CS Magyarország Kft.
Székhely: 2900 Komárom, Puskás Tivadar u. 4/a
Levelezési cím: 2942 Nagyigmánd, Gépállomás u. 1.
www.agrics.hu • info@agrics.hu

 

Cikkünk megjelent a magyarmezogazdasag.hu portálon.