MyCase IH Farm Modul

Újdonságok a Case IH precíziós mezőgazdasági szoftvereinél.

A technológiai fejlesztések világában a precíziós gazdálkodás sem kivétel, a kezdeti időszakban itt is számtalan műszaki megoldással, azokat vezérlő különböző programokkal kísérleteztek a gyártók. Az évek óta gyűjtött adatok tükrében azonban ma már látszik, mely utakat érdemes követni a sikerhez Megkezdődött tehát a funkciók és programok egyesítése a legnagyobb mezőgazdasági gépmárkáknál. A Case IH traktorok és kombájnok esetében ez az AFS Connect precíziós mezőgazdasági platform Farm Moduljának átalakulását jelenti. Új Magnum, Puma, Optum, Steiger és Quadtrac gépeink vezérlésében itt gyakorlatilag egyesülnek a korábbi Farm és Flotta Modul funkciói a precíziós szoftvercsomagból. A frissítés leglátványosabb új hozadéka egy grafikus térképfelület, ahol elég mezőgazdasági gépünk ikonjára kattintani a gépadatokért vagy a teendők szerkesztéséhez.
agrics_precizios_kep_02.jpg

Új AFS Connect széria: a precíziós gazdálkodási szoftverek legalább olyan komolyak, mint az erőgépek

A kiemelkedő motorerőt a fürgeséggel párosító 150 LE-s teljesítménnyel induló Puma modellektől kezdve a legnagyobb, 690 LE-s törzscsuklós Quadtrac nagytraktorokig bezárólag ma már minden új Case IH traktortulajdonos hozzáférést kap a gyártó komplett precíziós gazdálkodási szoftvercsomagjához is, az AFS Connect-hez (Advanced Farming System). A szoftverek erejét hiba volna lebecsülni, hiszen olyan tudás adódik össze bennük flottamenedzsment, mezőgazdasági térinformatika és a karbantartást segítő telematika terén, amelyért máshol akár milliós nagyságrendű összeget is fizethetnénk. A gépek tulajdonosai táblahatárokat szerkeszthetnek, nyomvonalakat jelölhetnek ki, zóna alapú differenciált tápanyagkijuttatási terveket generálhatnak a segítségükkel, de a my.caseih.com felületén regisztrálva mindezt további két fontos területtel bővíthetik.
agrics_precizios_kep_01.jpg
A regisztrációval egyrészt hozzáférés adható a márkakereskedő Agri CS Magyarország Kft. szervizeseinek a gép valós időben frissülő teljesítményadataihoz. Hirtelen változás vagy egy szenzor riasztása alapján a szerelők még a meghibásodás előtt jelezhetik a karbantartási igényt, amivel minimalizálható a leállási idő. Ezen felül megtudhatjuk, mennyit könnyít a nagyüzemi mezőgazdaság mindennapi feladatain a kétirányú adattovábbítás. A zóna pontosságú tápanyagkijuttatási vagy tőszámterveinket ezt követően nem kell a kombájnok hozamadatai alapján gépenként egyesével frissíteni. Agronómusunk minden tervet az irodából központilag frissíthet, majd az újraírt feladatokat online, felhő alapon feltöltheti a teljes flottára. A Case IH rendszerének előnye, hogy az nyílt adatformátumokkal dolgozik, így márkafüggetlen megoldást kínál akár vegyes flottával dolgozó gazdáknak is.
agrics_precizios_kep_05.jpg

Egy térkép mind felett: egyesül a flottamenedzsment a mezőgazdasági térinformatikával a Case IH AFS Connect-ben

A Case IH mérnökei a programozók segítségével úgy döntöttek, egyszerűsítik és egy felületre költöztetik a mindennapi munkához lényeges funkciókat. Ennek új otthona az AFS Connect platform Farm Modulja lett. Itt egy hiánypótló grafikus felületen a valós tartózkodási helyüknek megfelelően ikonokkal jeleníti meg a rendszer minden precíziós gazdálkodáshoz felkészített, regisztrált gépünket. Az ikonokra kattintva legördülnek a legfontosabb gépparaméterek: üzemóra-adatok, teljesítményadatok. A frissítéssel ráadásul egy-egy időszakra vonatkozóan gépenként grafikusan végigkövethetjük az egyes gépek által bejárt útvonalakat is. A programba belekerült számos kedvelt GPS-navigációra épülő funkció is. Értesítéseket kaphatunk, ha egy traktorunk vagy kombájnunk elhagy egy térképen bejelölt zónát, ahogy arról is, ha nem betervezett idősávban használja azokat valaki (például késő éjszaka).
agrics_precizios_kep_06.png
Az AFS Connect ráadásul nemcsak asztali gépeken bevethető, elérhető 100%-ban mobileszköz-barát változata is iOS-es Apple termékekre épp úgy, mint androidos készülékekre.

Az új Case IH AFS Connect traktorok ideálisak a precíziós gazdálkodás pályázatokhoz

Az AFS Connect névvel megújult Case IH Puma, Optum, Magnum, Steiger és Quadtrac traktorokat nem csak a centiméteres pontossággal lefaragható inputanyag-használat és megugró területteljesítmény miatt érdemes választani. A gépek tökéletesen illeszkednek az agrártárca által a mezőgazdaság digitális átállásához kiírt precíziós gazdálkodási pályázat elvárásaihoz is. Sőt, a fent bemutatott komoly mezőgazdasági szoftvercsomag segítségével megkönnyítik azt is, hogy a támogatás fejében elvárt munkakövetelményeket teljesíteni tudják a termelők. A pályázati finanszírozásért cserében ugyanis a szaktárca 5 éven át folyamatos precíziós alapon végzett mezőgazdasági munkát követel meg, ami elképzelhetetlen megbízható, a nap 24 órájában működőképes mezőgazdasági szoftverek nélkül. A Case IH saját rendszerével, amit a CNHi csoport mérnökgárdája fejleszt és felügyel világszerte, a munkavégzés az év 365 napján stresszmentes lehet.
agrics_precizios_kep_04.png


Hozza ki a maximumot a precíziós gazdálkodásból professzionális gazdálkodói szoftverekkel szerelt Case IH gépekkel. Keresse a hivatalos márkakereskedő AGRI CS Magyarország Kft. területileg illetékes gépértékesítőit: www.agrics.hu/kapcsolat!


Cikkünk megjelent az agronaplo.hu portálon.