Költséggyilkos plusz erő: még harapósabb az új Case IH Puma 260 CVX Drive

Hatékonysággal, erővel és megbízhatósággal segít legyőzni a kihívásokat.

Többet, gyorsabban, kevesebből – néhány éve a nagy traktormárkák vezető mérnökei annyival tudták volna le a sort, hogy ilyen három kívánságból egyszerre maximum kettő teljesülhet. Az extrém időjárás szorításában azonban valóra kell váltani a lehetetlent. Ennek egyik kiváló példája a Puma traktorcsalád új zászlóshajója, a Case IH traktorok közül a CVX Drive 260, ami újraírja mindazt, amit erőről, megbízhatóságról tudtunk eddig a közép- és nagygazdaságoknak kínált traktorok mezőnyében.

Az eddigi legerősebb Pumába tényleg mindent beleadtak az amerikai mérnökök: 11%-kal több motorerő, mindössze 66 dB-lel a személyautókat idézően halk fülkebelső, páratlan üzemanyag-hatékonyság az új fokozatmentes 50-es váltóval, 18%-kal megnövelt tapadási felület a jobb nyomatékleadásért és a fokozott talajkímélésért, valamint gyakorlatilag szinte minden tartományban további előnyök a gazdának.

Mindez persze nem a véletlen eredménye, a Case IH traktorok esetében ugyanis olyan márkáról beszélünk, amelyik napi szinten (!) több mint 2,4 millió dollárt fordít kutatás-fejlesztésre. A kizárólagos magyar márkakereskedő szakértője, Halász Péter segítségével végig vettük, milyen előnyöket tartogat a legharapósabb új Case IH Puma a maximalista gazdáknak.

Case IH Puma

Case IH Puma 260 CVX Drive: legyűri a költségeket egy extrém világban is!

Nem véletlenül áll a Case IH traktorok értékesítési dobogóján 2008 óta kiemelkedő helyen a Puma traktorcsalád. Halász Péter, a kizárólagos hivatalos magyar márkakereskedő AGRI CS Magyarország Kft. termékmenedzsere szerint a traktor ugyanis tökéletes válasz az extrém időjárás kihívásaira. A szakértő szavaival élve „az új Case IH Puma 260 CVX Drive ugyanis többet, gyorsabban dolgozik kevesebből a földeken a gazdának” – ráadásul a precíziós gazdálkodási szoftverek és eszközök legjavával felszerelve.

„Az új Case IH Puma 260 CVX Drive érti a mai extrém világ kihívásait, így megnövelt motorerővel, a Case IH gyári precíziós gazdálkodáshoz ideális farmmenedzsment és térinformatikai tudásának legjavával érkezik. A 11%-os erőtöbblet ráadásul itt nem jelent plusz talajterhelést. Ebben a Case IH traktorban úgy javítja a súlyelosztást és az erőleadást a megnövelt 2884 mm-es tengelytáv, hogy az opcionálisan kérhető 2,05 méteres, 710/70 R 42 méretű hátsó abroncsozás 18%-os plusz felfekvőfelülete szinten tartja a talajterhelést. Ugyanazokkal a kompakt méretekkel dolgozik ez a gép is, mint az eddigi Pumák, azonban a nagy teljesítményt igénylő feladatokkal is játszva megbirkózik. A hátsó 3 pont felfüggesztéses csatlakozás ugyanis 10 468 kg emelési kapacitásra képes a gépben, a hidraulikarendszer teljesítménye pedig ehhez társulva szériafelszereltségként 150 l/perc, opciósan pedig akár 170 l/perc. Nem véletlenül kapták fel a fejüket az új Case IH Puma traktorra a 2022-es bemutatása után a SIMA-n éppúgy, mint a magyarországi premieren a 2023-as AGROmashEXPO-n. Itt Nemzetközi Termékfejlesztési Prémium oklevéllel is díjazták a traktor Gépesítés kategóriában” – meséli Halász Péter elöljáróban az új Pumáról.

Case IH Puma
 

Mivel több pontosan az új Case IH Puma 260 CVX Drive az elődöknél?

1., 302 LE-ig kitolt 11%-os plusz motorerő

Az új 6,7 literes hathengeres FPT NEF motorblokk a korábbi Case IH Puma 240 modellekhez képest 11%-os előrelépés teljesítmény terén. Az erőgép névleges teljesítménye ezzel 260 LE, a tényleges 281, de az új modelleknél elérhető Power Management rendszert ráadva mindez 302 LE-ig kitolható, ami szállítási feladatok során vagy hidraulikus eszközök működtetésénél lehet értékes plusz.

2., A CVX Drive fokozatmentes váltóval a plusz erő nem a takarékosság ellensége

A jelenlegi gazdasági környezetben a jó üzemanyag-hatékonyság éppúgy számít a gépeknél, mint a motorikus tudás, az új Case IH Puma itt is élen jár.

„A fokozatmentes váltóval az áttétel, sebesség mindig ideális a feladathoz, az erőgéppel mindössze 1550-es fordulatszámon is haladhatunk 50 km/órával, ami minden téren fontos plusz lesz a gazdáknak. A Case IH Puma nem véletlenül a legnagyobb darabszámban értékesített Case IH traktor.” – emeli ki Halász Péter.

3., Fontos biztonsági és kényelmi fejlesztések

Case IH mérnökei az új Case IH Pumákat olyan kiegészítőkkel is ellátták, mint a gyár új, szabadalmaztatott intelligens pótkocsifékje. A fuvarozásban ezzel kikerülhetővé válik a „bebicskázás” a rendszer ugyanis automatikusan korrigál dombról lefelé is nehéz rakományokkal. A gépkezelők kényelmét az új, fejlett járműfelfüggesztési rendszer (AVS) növeli tovább, ami szoftveres alapon összehangolja a fülkefelfüggesztést a hátsó függesztőkarral és a mellsőhíd-rugózással.

„A rendszer folyamatosan reagál a környezeti viszonyokra, érzetre a fülke szinte "lebeg" a géptörzs fölött, minimális rázkódást sem érezni kezelés közben. A kényelemérzetet csak tovább növelik olyan apróságok, mint a ki- és beszállást könnyítő szélesebb lépcsőfokok vagy épp általában a 8% plusz tér és 11%-kal megnövelt üvegfelület; mindezek gyakorlatilag guruló irodát varázsolnak ebből a traktorból.”

4., Kitolt üzemidő és egyszerűbb karbantartás

Az úCase IH Puma 260 CVX Drive-ban 15%-kal megnövelték az üzemanyagtartály méretét, valamint a hivatalos márkakereskedőnél további 100 üzemórával kitolták a szervizintervallumokat is. Ennek köszönhetően egy munkanapon akár 3 órával is többet dolgozhatunk egy új Case IH Puma traktorral, a szervizeléseket pedig ráérünk 750 üzemóránként beidőzíteni.

5., A belső tér csendje a luxusautókét idézi

A Case IH Puma tulajdonosok egyik fontos visszajelzésének eleget téve a gyár a belsőtér-hangszigetelését is tovább fokozta, a kiemelkedően csendes 66 dB-es fülke mára a luxusautók szintjével vetekszik ezen a téren is.

Case IH Puma belső tér
 

Új Case IH Pumához a gyár ajándékba adja a máshol milliókért kínált precíziós gazdálkodási programokat

A kezelésük otthonról is kitanulható, ráadásul milliókban mérhető tudást biztosítanak a gazdának a precíziós gazdálkodáshoz. Ez az AFS (Advanced Farming System) Connect szoftvercsomag a Case IH-tól, ami ingyen jár az új Puma 260-as traktorok tulajdonosainak. A precíziós gazdálkodáshoz tervezett farmmenedzsment és mezőgazdasági telematika szoftverek használatához nincs másra szükség, mint néhány cégadat megadására egy e-mailes regisztráció részeként a www.my.caseih.com oldalon, és már használhatjuk is a rendszert.

„A térinformatikai programokkal laptopról vagy akár telefonról táblahatárokat, nyomvonalakat rajzolhatunk vagy szerkeszthetünk, tápanyagkijuttatási terveket, tőszámterveket tölthetünk fel a gépekbe. Mindezt alvázszámok mentén csoportosan is megtehetjük, akár vegyes gépparkban is. A gépeknél a tulajdonos egy térképes felületen nyomon követheti a gépek mozgását, a feladatok haladását, ráadásul mind ő, mind a márkakereskedő szervizcsapata is rálát a gépadatokra. Ezzel a karbantartás még egyszerűbbé válik.”
 

Case IH mezőgazdasági gépvásárlás: traktort csak az AGRI CS Magyarország Kft.-től, új 260 CVX Drive augusztustól

Az új Case IH Puma 260 CVX Drive-okból 2023 augusztusára érkeznek be készletre az első traktorok az AGRI CS Magyarország Kft-hez. A gépek felszereltségét a márkakereskedői csapat a hazai viszonyokhoz igazítja, kényelem terén pedig mindegyik elérhető Puma a maximumot nyújtja majd új gazdáiknak.

„Ahhoz, hogy egy gép visszatermelje az árát, elengedhetetlen, hogy az üzemben tartást szakszerű háttér biztosítsa. Ma Magyarországon csak az AGRI CS Magyarország Kft. biztosít a Case IH gépekhez 3 év teljes körű gyári garanciát. Ez a külföldről, más cégeken keresztül beszerzett gépekkel nem él, ráadásul ott egy meghibásodás esetén a beszerzési hely márkakereskedőjén keresztül szükséges intézni a javításokat intézni a garancia megtartásához. Amennyiben egy javítással például Lengyelországgal kell felvenni a kapcsolatot, onnét érkezik alkatrész vagy szakember, egyből borsossá válik még egy csábító kezdeti vételár is. Az AGRI CS Magyarország Kft.-vel ezzel szemben teljes biztonságban lehetnek a termelők.”

Megbízható mezőgazdasági gépeket keres a hosszú távon sikeres precíziós gazdálkodáshoz? Válassza a Case IH traktorokat a magyar márkakereskedő AGRI CS Magyarország Kft.-től: www.agrics.hu


Cikkünk megjelent az agroinform.hu portálon.