Fapados áron nagytraktoros luxus?

Megérkeztek az új Luxxum Case IH traktorok!

Megbízható traktorok azoknak a gazdáknak, akik többet akarnak – a Case IH traktorok mérnökei láthatóan komolyan veszik a márka jelmondatát. A jobb nyomatékot alacsonyabb fogyasztás mellett biztosító motorikus frissítéseket, valamint a kezelőknek fontos extra kényelmi funkciókat nem tartották meg nagytraktoros kiváltságnak.

A Magnum szériától indulva mindez megérkezett a Puma és Optum modellekbe is, hogy végül 2022-re az itthon legnagyobb darabszámban értékesített kis, kompakt traktorokkal dolgozók is úgy érezzék, többet kapnak a pénzükért. A most megújult 100-120 LE közötti Luxxumok újdonságait érdemes közelről megismerni, viszont egy dologra figyeljünk: aki megszerette a fapados áron elérhető nagytraktoros tudást, az később nem éri be kevesebbel!

A Case IH Luxxum szériája nem véletlenül fordul elő egyre több közepes méretű gazdaságban és állattartó telepen. Mindent megad, amit az itthon legtöbbet eladott 90-120 LE teljesítménykategóriától vár a gazda: kiváló teljesítmény–tömeg arány, kis fordulási sugár, alacsony fogyasztáson, amivel szántóföldön és közúton is 100%-osan kihasználható az erőgép. Ráadásul, a Case IH Luxxum modellek mindezt két további fontos extrával egészítik ki alapáron: a páratlan kilátásnak és az okosan kialakított kezelőszerveknek köszönhetően kiváló kezelhetőséggel, valamint nagytraktoros luxussal.


Halász Péter, a kizárólagos magyar hivatalos márkakereskedő Agri CS Magyarország Kft. termékmenedzsere szerint ha az új fülkébe pillantunk, nem véletlenül mondunk a Case IH Luxxumoknál kényelem helyett luxust.

„A Case IH traktorokat sok minden miatt szeretheti egy gazda. Megbízható gépek, amelyekben a motorerő kiváló fogyasztással párosul, a tudásukat pedig gyakorlatilag egy árkategóriával kisebb áron érhetik el a gazdák, mint a konkurenciáknál. Azonban akinek Case IH traktora van, az nemcsak az árért kedveli azokat, hanem a páratlan kényelemért a fülkében. A rezgéseket eddig is kiszűrte a rugózott első híd, a légrugós ülés és a rugózott fülke, utóbbit most már opcionálisan választható bőr borítású kormánykerékkel vagy épp a Case IH traktorokból ismert prémium kárpitozással is kérhetünk. Az új Luxxum modellekre két további munkalámpa is érkezik, így a 10 munkalámpásra bővülő csomaggal még könnyebb és biztonságosabb az éjszakai munkavégzés is.”

Amivel az új Luxxum Case IH traktorok többet adnak a gazdáknak:

1. Még erőteljesebb motor lejjebb faragott fogyasztással

101, 110 és 117 LE teljesítménnyel elérhető felfrissített Case IH Luxxum traktorokat új szív, egy 3,6 literes Stage V FPT motor hajtja. Az erőforrás nemcsak képes a legszigorúbb károsanyag-kibocsátási előírásoknak is megfelelni, de ezt extra teljesítmény leadása mellett teszi. Az F5 motorblokk az alsó tartományban, 1300 fordulat/perc fordulatszámon is képes 5%-kal magasabb nyomatékszintet biztosítani. A gépek ezzel az ActiveDrive 4 egyenletes váltású félautomata sebességváltóval szerelve gyorsabban reagálhatnak a terhelésre, könnyebben indulnak terhelés alatt. Mindez a gyorscsatlakozó-pontokkal ellátott hárompont-függesztéses, 2-4 pár hátsó kihelyezett csatlakozási pontos hidraulikarendszerrel, az 5557 kg-os maximális emelőkapacitással, a 80 l/perc teljesítményű hidraulikaszivattyú és az 55 fokos kikormányzási szöggel egy megfelelően mozgékony és nagy teherbírású mindenessé teszi a Case IH Luxxumokat.

“Motorteljesítmény terén igazi win-win-win gép lett az új Case IH Luxxum traktor: nagyobb motorteljesítmény, jobb nyomaték jobb fogyasztással és optimalizált motorégéssel – a teljesítménynek, a gazda pénztárcájának és a bolygónak is jót tesz” – vallja az Agri CS Magyarország Kft. szakembere.

2. Zéró karbantartásigényű, piacvezető hatékonyságú, új kipufogógáz-kezelő rendszer

Az újdonságok sorából nem szabad kifelejteni az új traktor kipufogógáz-kezelő rendszerét sem. A Compact HI-eSCR2 megoldás ugyanis nemcsak a piac legjobb, 10%-os kipufogógáz-visszavezetési arányával büszkélkedhet, de teljes élettartamában karbantartásmentes a rendszer. Ez ténylegesen azt jelenti, hogy egy új Luxxumnál ezen a téren semmilyen alkatrészcserét nem kell betervezni, de a mechanikai tisztítási igény is kevesebb lesz. Az égés optimalizáláshoz az SCR rendszer egyetlen kompakt egységben kapott helyett a motorháztető alatt, így ez a hatékonyságnövelő újdonság nem rontja a kezelő kilátását, ezzel a manőverezhetőséget sem.

3. Intelligens gyári vezérlés a homlokrakodókhoz

A Case IH mérnökei azt sem felejtették el, hogy univerzális kompakt traktorként kulcsfontosságú a homlokrakodó használatának hatékonyságnövelése is a Case IH Luxxum erőgépeknél. Az új modellek épp ezért egy teljesen új, elektrohidraulikus joystickkal ruházták fel. A megoldás egyesíti a homlokrakodó irányítási szerveit a sebességváltóval, így a kezelése egyszerre gyorsul és egyszerűsödik a gépnek egy lépésben. A joystick-rendszer az új „L” sorozatú homlokrakodókhoz érhető el, amellyel így modell függvényében akár 2,5 tonna súlyt emelhetünk 3,8 méter magasra maximális pontossággal.

“A homlokrakodók terén is több termékcsaládot találunk a Case IH Luxxumoknál. Az »A« termékcsalád megbízható és gazdaságos, funkcionális megoldás, míg az »U« termékcsalád ideális a mindennapi kezelési feladatokhoz. A zászlóshajónak itt a »T« sorozat számít, amit intenzív kezelési munkákra terveztek. Amennyiben új Luxxum erőgépünket az Agri CS Magyarország Kft.-től szerezzük be, úgy a megfelelő traktor-szoftver-rakodó kiválasztása is a lehető legegyszerűbb. A márkakereskedői rendszer ugyanis pillanatok alatt megtalálja az elvárásoknak megfelelő ideális összeállítást.”

 

Mikortól érhetőek el az új Case IH Luxxum traktorok a magyar márkakereskedőnél, és miért csak onnét éri meg megvásárolni őket a gazdáknak?

Az Agri CS Magyarorság Kft.-nél jelenleg készletről is vásárolhatnak a magyar gazdák új Case IH Luxxum traktorokat, további, a tapasztalatok tükrében a magyar termelési rutinokhoz ideális erőgépek a szériából szeptember-október magasságában érkeznek be a márkakereskedőhöz.

„Ahogy minden gépgyártónál, így a Case IH esetében is nehezíti a jelenlegi gazdasági környezet a logisztikai folyamatokat, de igyekszünk előrendelésekkel folyamatosan kiszolgálni az igényeket. Amennyiben valaki most vásárolna egyedi konfigurációk mentén gyárból érkező Case IH erőgépet, akkor nagyjából fél évvel kell terveznie az országba érkezéséig. Fontos hangsúlyozni, hogy a gazdálkodóknak hosszú távra tervezni csak a hivatalos magyar márkakereskedővel érdemes. A hivatalos márkakereskedő ugyanis csak olyan cég lehet minden országban, aki olyan komoly anyagi és szakmai háttérrel, szervizhálózattal rendelkezik, amivel az üzemben tartás még az ilyen kihívásokkal teli időszakban is biztosított a gazdáknak. Az Agri CS Magyarország Kft.-nél mindegy, hogy a világ épp chiphiánnyal vagy gumihiánnyal küzd, mindig vannak olyan elérhető cseregépeink, előkészített raktárkészletünk, amivel egy probléma áthidalható, orvosolható. A gépeinkre, szakszerűen szervizelés esetén ráadásul 3 év teljeskörű gyári garanciát biztosítunk, így a termelőknek hosszú évekig csak a gazdálkodással kell foglalkozniuk, a többit a márkakereskedői csapat intézi számukra.”

Precíziós gazdálkodásra tervezett megbízható, erőteljes mezőgazdasági gépeket keres jó fogyasztással? Válassza a Case IH traktorokat, kombájnokat a magyar márkakereskedő Agri CS Magyarország Kft.-től: www.agrics.hu


Cikkünk megjelent az agrarszektor.hu portálon.