Falkavezér a nagymacskák között: új Puma 240 CVXDrive Case IH traktorok

A„A termelő szabadon adhatja át magát a gazdálkodói feladatoknak, minden másról új Case IH traktora gondoskodik.” Ez a fő gondolat vezérelte a Case IH Puma széria megújítását, amelybe szinte minden elképzelhető vezetőkényelmi, munkahatékonyság-növelő és műszaki újítást belesűrítettek a márka tervezői. A fejlesztések vállaltan egy 100 százalékban kiforrt megbízhatósági fejlesztés részét képzik.

Az új modelleknél a teljes körű gyári garancia ideje is 3 évre növekedett.

Case IH Puma univerzális traktorok: új szintre emelt megbízhatóság csúcskategóriás mérnöki megoldásokkal

A Case IH mérnökök szinte minden elérhető újdonsággal felvértezték az új Pumákat, a legkisebb apróságokra is odafigyelve tökéletesítették. Például az alvázfestés minősége szintet lépett, így a mindennapi munka során a sérüléseknek leginkább kitett felület is ellenállóbb, tovább távol tartja a rozsdásodást. Az alvázon és a gép teljes felületén újragondolták a kábelezéseket is. A kábelek, csövezések most már teljes egészében a váz rejtett részein futnak, így a szármaradványoknak esélye sincs gondot okozni a munkaórák során. Az olyan új csúcsmodellekkel, mint a Puma 240 CVXDrive, a gazdálkodók nemcsak az Optum és a Magnum AFS Connect erőgépeknél megismert lendületes vonalvezetésű designt kapják meg.

Ezt opciós felszereltségként frontkamerával is bővíthetik. Így teljes rálátással dolgozhatnak bármilyen első munkagéppel a kezelők. A LED lámpacsomag is fejlődött: a 360 fokos láthatóság érdekében immár 20 darab, összesen 40 000 Lumen teljesítményű fényszórót is rendelhetnek a gazdák a Case IH traktoruk tetejére. De kényelmesebbé tették a mindennapi karbantartást is. Az üzemanyagszűrő egyszerűbben elérhető helyre költözött, valamint opcionális felszereltségként kérhető levegőcső csatlakozó is. Ezt a légfékrendszerről működtetve helyben megoldhatóvá válik a gép poros részeinek lefújása a pihenők közben.

Hatékony munkahely otthonos kényelemmel – megújult fülkebelső

Természetesen a gépkezelői komforton is emeltek a megújítás részeként: a 3 felszereltségi csomagból a legmagasabb a fokozatmentes váltóval szerelt modelleké. Itt emelt háttámlás, kartámasszal, oldalra eltolható ülés felsőrésszel találkozhatunk, amit opcionálisan szellőztetéssel vagy épp fűtéssel is felszerelhetünk.

Keskenyebbé váltak a merevítő oszlopok, így javult a kilátás a fülkéből. Mobil vagy tablet számára egy univerzális tartó, míg a kormány elé egy hűtött tárolórekesz került a munkatérbe.

A gépek irányítófülkéjében minden adott a precíziós gazdálkodás feladataihoz is. A programozható Multicontroller kartámasszal minden lényeges funkció csak egy karnyújtásnyira van. Az új erőgépekbe AFS Pro 700-as érintőkijelzők kerültek, a csúcsmodellekben az alapfelszereltség részeként ezeken Class III szintig beépített az ISOBUS kommunikáció erő- és munkagépek között. Az új Pumákba beépítették a robotkormányzást, de a Case IH telematika rendszere is igénybe vehető, így helyszíntől függetlenül láthatja a gazda a gépadatokat online, valós időben.

Fontos plusz még az új Stage V motorok beépítése. Ugyanis az alacsonyabb károsanyag-kibocsátás mellett, a hatékonyabb üzemanyag-felhasználásnak köszönhetően, csökkent a fogyasztás is. Így az új gépvásárlással a mezőgazdasági vállalatok akár 70%-os TAO visszatartásra is jogosultságot szerezhetnek azzal, hogy a korábbi, kevésbé modern gépüket ilyen új Pumára cserélik.

A további részletekről érdeklődjön a hivatalos márkakereskedő Agri CS Magyarország Kft. területileg illetékes gépértékesítőnél!

AGRI CS Magyarország Kft.
Székhely: 2900 Komárom, Puskás Tivadar u. 4/a
Levelezési cím: 2942 Nagyigmánd, Gépállomás u. 1.
www.agrics.hu • info@agrics.hu

 

Cikkünk megjelent a magyarmezogazdasag.hu portálon.