Csak felügyelni kell, ez a traktor a többit magától, hibátlanul elvégzi: új Case IH OPTUM AFS Connect erőgépek!

A Case IH OPTUM traktorok egyszerű sikerrecepttel váltak a gazdák kedvelt választásává. A Case IH Magnum nagytraktor-szériájának erejét keresztezik a Puma modellek kompakt méreteivel és fordulékonyságával.


A 250-270-300 LE-s OPTUM modelleknél épp ezért a bevált alapokat megtartották a gyár mérnökei. Minden mást azonban a gazdálkodói visszajelzések és a precíziós mezőgazdaság igényei mentén szabtak újra.

CASE IH OPTUM AFS Connect traktor újdonságok röviden:

1. Páratlan fordulékonyság, nagy emelőerő, mindez kedvező fogyasztású erőforrással

A 6,7 literes turbódízel FPT motor megfelel a legszigorúbb Stage V károsanyag-kibocsátási előírásoknak is, miközben 165 l/s alap vagy 220 l/s opciós teljesítményű hidraulikarendszerével akár 11000 kg feletti emelőerővel bír.

A CVT fokozatmentes váltóval a fogyasztás kedvező, a fordulékonyságról pedig beszédes adat, hogy az új Case IH OPTUM AFS Connect 3 méter alatti kompakt tengelytávjával 13,5 méteres fordulókörre képes.

2. 7,5%-kal tágasabb fülke, irodai kényelemmel és a személyautók zajszintjével

A fülke a külső méretek növelése nélkül vált tágasabbá, miközben a zajszint indításkor személyautókéhoz hasonlít, mindössze 66 dB. A traktorban számos autóipari megoldás visszaköszön: immobilizer, kulcs nélküli indítás START / STOP gombbal, opciós aktív szellőzésű, hűthető-fűthető bőrülések.

A kezelőszerveknél egy AFS PRO 1200 Full HD érintőkijelző és 8 programozható gombbal ellátott Mulicontroller kartámasz gondoskodik arról, hogy minden traktor- és munkagépirányítási funkció egy kéznyújtásra legyen, a saját logikánk szerint. A fülkén 11%-kal növelték az üvegfelületeket, így a kilátás is javult. A fülkében rengeteg tárolórekesz is elérhető, de bőven találtunk 5V USB csatlakozókat, illetve 12V vagy 230V áramforrást is.

 

3. Táblavégi fordulóautomatika: a területteljesítmény mellett munkaminőségben is szintugrás

Az új Case IH OPTUM traktorokba olyan precíziós mezőgazdasági finomságok is helyet kaptak, mint az automatikus, GPS alapú táblavégi fordulóautomatika. Így erőgépünk nemcsak területteljesítményben, de munkaminőségben is a maximumot nyújtja emberi beavatkozás nélkül.

4. Case IH AFS Connect mezőgazdasági rendszerek: hatalmas idő- és pénzmegtakarítás a gazdának csak néhány kattintással

A középkategóriás Case IH OPTUM mezőgazdasági gépekbe a Magnumok és Quadtracok után megérkezett a Case IH komplett mezőgazdasági szoftvercsomagja is. Az AFS Connect egyesíti a flottakövető rendszerek és a mezőgazdasági telematikák előnyeit. Mindig tudjuk, merre jár erőgépünk, a napi munkákhoz pedig többé nem kell pendrive-on feltölteni az agronómiai feladatokat. Az AFS Connect rendszerben ugyanis saját eszközről szerkeszthetünk táblahatárokat, egyeneseket, AB nyomvonalakat, majd online fel is tölthetjük azokat az erőgépbe.

Az időmegtakarítás is jelentős, de kisebb munka a segítségével a mezőgazdasági digitális átálláshoz kiírt precíziós pályázatban vállalt 5 év fenntartást is megvalósítani. Itt ugyanis feltétel, hogy a precíziós szolgáltatótól kapott dózis- és tőszámtervekkel haladjon a napi munka.

 

A precíziós gazdálkodás nehéztüzérségét keresi egy kompakt, fordulékony traktorban 250-300 LE között? Az új Case IH OPTUM AFS Connect megérkezett!

Kiváló ajánlatok, akár kiterjesztett garanciával a hivatalos magyar márkakereskedő AGRI CS Magyarország Kft.-től.

AGRI CS Magyarország Kft.
Székhely: 2900 Komárom, Puskás Tivadar u. 4/a
Levelezési cím: 2942 Nagyigmánd, Gépállomás u. 1.
www.agrics.hu • info@agrics.hu

 

Cikkünk megjelent a magyarmezogazdasag.hu portálon.