Case IH Magnum + Bednar Actros talajművelő

„Még a dűlőútból is porhanyós magágyat készítene!”

Egy kiállításon minden mezőgazdasági gép jól mutat, egy értékesítő is bármikor szépíthet, de egy erőgéphez társított munkagépkapcsolat a szántóföldi bemutatón sosem hazudik! Ez az, amit újra testközelből élhettek át a gazdák egy év kényszerű kihagyás után a NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow – Mezőfalva agrárszakmai kiállításon. A helyszínen a Bednar és a Case IH gépek hivatalos magyar márkakereskedője, az Agri CS Magyarország is részt vett, demonstrálva, hogy egy új Case IH Magnumhoz kapcsolva a legújabb Bednar kombinált talajművelő még a legmostohább körülmények dacára is ideális talajmunkát végez! A helyszínen az is kiderült: mítosz vagy valóság, hogy a fokozatmentes váltók nem viselik jól a legnehezebb talajmunkákat.
Idén már mind a gazdák, mind a kereskedők nagyon várták a találkozást: a Fejér megyei Mezőfalva határában 200 kiállítót rekord számú, több mint 20 000 látogató keresett fel június 9-10-én.

Bednar Actros RO 3000 kombinált talajművelő + Case IH Magnum 310 – bármilyen kötött talajjal megbirkóznak

A helyszínen a Case IH gépek iránt érdeklődők sem csalódtak. A márka hivatalos magyar értékesítője, az Agri CS Magyarország nemcsak a termelői munkához, de az állattartótelepek esetében is igazolta: minden teljesítménykategóriában, bármely feladatra van megoldása. A kiállított gépek között így a kisebb gazdaságoknak ideális 100 LE-s Vestrum traktoroktól kezdve az olyan gigászokig, mint az 540 LE-s Steigerek, Case IH Farmlift teleszkópos rakodók, pótkocsik és munkagépek, minden megtekinthető volt a helyszínen.
A látogatók azonban nem csak a törzscsuklós óriás erőgépekre kaphatták fel a fejüket. A mezőfalvai határ száraz, kötött talajában jó 200 méteren végzett talajmunkát egy egyedülálló erő- és munkagép-kapcsolat. Ez volt a Bednar Actros RO 3000 kombinált talajművelője, ami 3 méteres munkaszélességben 35 centiméteres mélységig akadálymentesen dolgozta el a készülő magágyat. A kellő vonóerőt egy 310 lóerős Case IH Magnum traktor biztosította.

Átütőerő hatalmas munkaszélességhez, extrém terhelés mellett is – ez a cseh Bednar

A Bednárokról nem véletlenül tartják, hogy a talajművelőik még a dűlőútból is porhanyós magágyat készítenének. Mezőgazdasági munkagépeik jellemzően az előírtnál magasabb terhelést is kibírják bármilyen károsodás nélkül. A kiváló vázgeometria alapanyagminőség előnyeiből ráadásul nem csak ezen a téren profitálhatnak a gazdák, a Bednar talajművelő eszközök ugyanis úgy tesznek elérhetővé kiugró 12, 14 vagy akár 18,2 méteres, hogy hasítják a talajt. Így nem kell túlterhelni az erőgépet, valamint a nagy traktorok teljesítményét is kitudjuk használni. Mezőfalván egy száraz, viszonylag kötött talajon mutattuk be mindezt testközelből a gazdáknak. Gond nélkül dolgozott a mezőgazdasági munkagép az elvárt 35 centiméteres mélységben, a Case IH Magnumnak pedig semmilyen problémája nem akadt” – vág bele a mezőgazdasági erőgépbemutató felidézésébe Zubán Zoltán, a hivatalos Case IH márkakereskedő Agri CS Magyarország Kft. munkagép termékmenedzsere.
A munkához használt Bednar Actros RO 3000 a tavalyi évben mutatkozott be a hazai gazdák előtt, de egyedi adottságai, lenyűgöző teljesítménye miatt hatalmas iránta az érdeklődés.
„A Bednar Actros kombinált talajművelőjének elején egy egyedülállóan nagy, 690x6 mm-es dupla tárcsasort találunk, amellyel a munkagép gond nélkül képes bedolgozni bármilyen szármaradványt. A szerkezeten ezután függőleges rugós biztosítású lazítókések következnek, amelyek talajtípustól független hibátlan munkavégzést biztosítanak a gazdának. Az elmunkálást széles hengerválasztékkal tudjuk segíteni, így mindegy, mennyire száraz, mostoha a föld, egy Actrossal porózus, finom magágyba történhet a vetés. A cseh gyártónak az olyan gigászokhoz is, mint a törzscsuklós Steigerek és Quadtrac-ok, vannak ideális munkagépkapcsolatai, érdemes próbára tenni a tudásukat.”

Új Case IH Magnum széria: autóipari minőség és kényelem, a versenyképességhez ideális vonóerővel kombinálva!

„A gazdáknak fontos tudniuk, a Case IH gyárban tisztában vannak vele, hogy a világmárkák kihívói is világmárkák, így alkossanak bármilyen kiváló traktort, nem dőlhetnek hátra, folyamatosan fejleszteniük kell. Ennek szellemében újult meg a Magnum széria is, amit azóta is joggal tartanak a Case IH traktorok koronaékszerének. 280 és 400 LE között ugyanis ezek az erőgépek autóipari kidolgozottsággal kombinálják a mezőgazdaságban nélkülözhetetlen átütőerőt. Megújult a design, gyönyörű a kabinbelső, fejlesztették a navigációs rendszereket, hogy minél egyszerűbb legyen akár RTK pontossággal is dolgozni ezekkel a traktorokkal. De reaktív és adaptív kormányzással, fékrásegítéssel mind rendelkeznek már ezek a gépek, plusz a Stage V motorok kibocsátási értékei is megfelelnek a legszigorúbb elvárásoknak. Ebből mutattunk meg munka közben egy Case IH Magnum 310 CVX Drive AFS Connect gépet Mezőfalván. A reakciókat látva sikerült igazolni, a Magnumoknak még mindig megvan a varázsa” – meséli Ábrahám Patrik, aki a Case IH termékmenedzserként segítette a kitelepülést.
A szakértő szerint nehéz is részleteiben kiemelni, mitől is nyújtanak többet az új szériás Magnumok, de az a forradalom, ami a fülkében lezajlott, biztosan a sor elejére kívánkozik.
„Elrendezésben mindent a gépkezelő kényelméhez igazítottak – vezetékelés, irányítófelületek kiosztása, de hatalmas volt az ugrás a gyári kijelzők tudásában is. Az eddigi AFS 700-as monitorokat a szériában 1200-as monitorokra cserélték, amin a 21. század igényeinek megfelelő Android alapú operációs rendszer fut. A full HD kijelző felbontása kristálytiszta rálátást tesz lehetővé, a felület osztható, egyszerre láthatjuk a segítségével a traktor és a munkagép adatait. Amennyiben kihasználjuk a Case IH mezőgazdasági szoftvercsomagját, az AFS Connectet, a gép igazi erőművé válik a precíziós gazdálkodáshoz. Ez ugyanis egyszerre telematika és térinformatikai szoftver online alapokon! A demonstrációra érkező gépet frontfüggesztéssel, 5 pár hátsó szeleppel szereltük fel, az ISOBUS képes erőgép teljes mértékben RTK korrekciós munkára lett felkészítve. A Case IH traktorokkal dolgozva ezt a gazdák a CNHi csoport saját hálózatával 2,5 centiméteres pontosság mellett használhatják. A jel így sosem veszik el, a precíziós munka folyamatos lehet, hiszen a hálózat karbantartásán egy világmárka csapata dolgozik.”
Az új Magnummal azt is bemutatták, mítosz csupán, hogy a fokozatmentes váltók nem alkalmasak a legnehezebb talajmunkákra.
Ezt a Case IH traktort 50-es CVX Drive fokozatmentes váltóval szereltük fel. Erről általában mindenki elismeri, hogy könnyíti a gépkezelő dolgát, csökkenti a fogyasztást, kitolja az élettartamot, hiszen mindig ideális motorbeállítást választ a feladathoz. Mezőfalván jelesre vizsgázott a kombinált talajművelővel végzett magágyelőkésztés terén is! Nem ugrált a traktor, szépen dolgozott, látszott, hogy ilyen feladatoknál érzi magát igazán elemében. Ráadásul így erőgépünk közúti fuvarozáshoz is ideális felszereltséggel érkezik. Az új Magnumokra 3 éves, kibővíthető gyártói garanciát biztosíthatunk, így ezekkel a gépel a gazda maximális nyugalma is adott.”

Case IH erőgépek plusz munkagépek: komplex géppark minden gazdaságméretre és pályázatokra is az AGRI CS Magyarországtól

A gazdálkodók ma az Agri CS Magyarország Kft.-vel partnerségen minden gépet megtalálnak, ami a sikeres termelői vagy állattartói munkához lényeges. A kínálatból a mezőfalvai seregszemlén ott voltak az osztrák Pöttinger szálastakarmány-vágáshoz, betakarításhoz ideális gépei, amiket a Pöttinger TOP 462 rendsodró képviselt, ami függesztett kivitelben, 4,6 méteren gyűjt össze minden szál takarmányt. Láthattak a gazdák Case IH RB 344 RF bálázót épp úgy, mint Case IH Farmlift 737 teleszkópos rakodót is.
A gépek megfelelnek az előríásoknak, amelyekkel pályázva lehívhatóvá válnak a Vidékfejlesztés Program 2021-es óriási keretéből az állattartó telepeknek szánt források. A 40-50%-os vissza nem térítendő támogatással traktorok, silózók, bálázók, kaszálógépek, rendterítők és rendsodrók egyaránt beszerezhetők.
Pályázati részletek: https://www.palyazat.gov.hu/vp2-4119-21-llattart-telepek-megjtsnak-tmogatsa
Természetesen az aktuális precíziós gazdálkodási pályázatnak is minden bemutatott erőgép-munkagép kapcsolat megfelelt. A Case IH márkakereskedő Agri CS Magyarország Kft. ezen a téren a cégcsoporthoz tartozó IKR Agrár precíziós szolgáltató csapatával közösen ráadásul egyedi, komplex megoldásokat biztosít a termelőknek! Talajmintavételezés, menedzsment zónák kialakítása, differenciált kijuttatási tervek plusz a precíz növénytermesztésre ideális géppark. Mind egy kézből, 100 milliárdos pályázati kerettel!
Pályázati link: https://www.palyazat.gov.hu/vp2-418-21-mezgazdasg-digitlis-tllshoz-kapcsold-preczis-fejlesztsek-tmogatsa-
Szintet lépne a hatékonyságban a termelői munkában vagy állattartásban? Válassza a Case IH mezőgazdasági erőgépek nyújtotta tudást, stabilitást a feladathoz. Keresse a magyar márkakereskedő Agri CS Magyarország Kft. csapatát!