A CASE IH a 2019-es Agritechnica kiállításon két "Az év gépe 2020" elismerésben részesült

A díjakat az LB436HD bálázóval és a DataConnect nevű flotta kezelő alkalmazásával nyerte el a gyártó.

St. Valentin, 2019.11.12.

A Case IH a bálázó esetében új és továbbfejlesztett megoldásokat mutatott be a rendfelszedő, a hajtáslánc, a tömörítő és a csomózó részegységekben. A DataConnect pedig lehetővé teszik a márkafüggetlen flotta felügyeletet.

Az új LB436HD bálázó a “Szalma és takarmány” kategóriában, míg a DataConnect a "Elektronika" kategóriában nyerte el az "Az év gépe 2020" díjat a Hannoverben tartott Agritechnica kiállításon. Az európai mezőgazdasági lapok szerkesztőiből álló zsúri elismerte az új bálázó számos előnyét, újítását, amelyek lehetővé teszik a gazdálkodók számára, hogy minél tömörebb bálákat készítsenek, ezzel csökkentve a szállítási és egyéb járulékos költségeket. A DataConnect nevű együttműködés pedig lehetővé teszi a gazdálkodók számára a flottájuk és gazdaságuk egyszerűbb kezelését márkafüggetlenül.

Az új LB436HD bálázó

A teljesen új műszaki megoldásoknak köszönhetően az LB436HD bálázó 22%-kal tömörebb bálák készítésére alkalmas, mint a vele egy kategóriába sorolható LB434XL korábbi bálázó, megtartva a 120x90 cm bálaméretet.

Az LB436HD bálázót egy teljesen új fő és másodlagos fogaskerekes hajtóművel, illetve túlterhelés elleni védelemmel látták el a nagy nyomatékátvitel és hosszú élettartam érdekében. További újítás a gépben a TwinePro nevet viselő új fejlesztésű bálakötöző rendszer is, amely a termelékenység és az esetlegesen a bálába kerülő zsineg hulladék felszámolása jegyében került bevezetésre. Az LB436HD ISOBUS Class III. kompatibilis, melynek lényege a bálázó traktor fülkéből történő beállításán túl az, hogy a bálázó képes az adott körülményekhez igazodva automatikusan vezérelni a traktor sebességét.

DataConnect

A Case IH, STEYR, New Holland, CLAAS, John Deere és 365FarmNet közös erőfeszítése révén létrejövő DataConnect lehetőséget ad a gazdáknak a gépeik adatainak nyomonkövetésére márkafüggetlenül az általuk választott platformon. A résztvevő márkák között egyezmény született a felhőrendszerű információk (gépek helye, sebessége, üzemanyagszintje, munkavégzése) megosztásában a különböző telematikus rendszereik közt. Ez a rendszer nagyban segíti majd az új Case IH AFS Connect telematikus portál hatékony működését.

"Az új LB436HD bálázó tömörebb bálák készítését teszi lehetővé ugyanazon bálaméret mellett, továbbá gazdaságossági és környezetvédelmi szempontokat is kielégít a TwinePro kötözőrendszernek köszönhetően, míg a DataConnect szabadságot nyújt vásárlóink részére a több márkábó álló flottájuk leghatékonyabb nyomonkövetése érdekében." - mondta el Thierry Panadero, a Case IH európai alelnöke. "Az év gépe 2020” díjak megszerzése egy igazán fontos elismerése a termékeinknek és megoldásainknak, amely tovább bizonyítja a Case IH által képviselt technológia-központú fejlesztések fontosságát."