Agronomic Design Tour 2022

Új VIP mezőgazdasági rendezvény csak Case IH tulajdonosoknak?

Jól ismert gépbemutatóval egybekötött partnertalálkozó-sorozatnak indult, offroad élményvezetéssel egybekötött mezőgazdasági VIP minirendezvénnyé vált a Case IH gépek tudását bemutató Agronomic Design Tour. A CNH Industrial és a hivatalos magyar Case IH forgalmazó Agri CS Magyarország Kft. a visszatérő rendezvénnyel hangsúlyozza a magyar gazdáknak: Case IH gépükkel olyan belső kör tagjaivá válnak, ahol a holnap tudását képviselő csúcsgépeket az azokhoz méltó szakértői háttér és folyamatos fejlesztések teszik 100%-ban kihasználhatóvá.

Szeptember 2-án, Zsámbékon minden erről szólt: személyes találkozás a márkakereskedői szakértőkkel, szimulátorokkal kiegészített előadás a legújabb precíziós gazdálkodásra tervezett rendszerekkel, majd gépteszt a legújabb fokozatmentes váltóval szerelt Case IH traktorokkal. Mindezt pedig kötetlen élményvezetés követte.

gronomic Design Tour rendezvény

VIP mezőgazdasági rendezvény élményvezetésekkel: Case IH traktorral nemcsak tud, de szeret is a gazda dolgozni!

Az Agronomic Design Tour rendezvénysorozata világszerte a gyár és az adott ország hivatalos Case IH forgalmazójának csapata segítségével mutatja be a legújabb gépeket, fejlesztéseket az adott évben. Magyarországon a legutóbbi állomást 2022. szeptember 2-án Zsámbék jelentette, ahol a hazai kizárólagos hivatalos márkakereskedő Agri CS Magyarország Kft. szakértői látták vendégül a Case IH gépekkel dolgozó gazdákat. A megszokott partnertalálkozóval egybekötött szántóföldi gépbemutató koncepcióját a 220 ezer négyzetméteres pályaterületet és 300 négyzetméteres profi előadó helyszínt lefedő vezetéstechnikai centrum lehetőségeivel teljesen újratervezte a Case IH magyar importőri csapata.

előadás

„A Case IH-nál napi szinten több mint 2,4 millió dollárt fordítanak kutatás-fejlesztésre, hiszen csak így lehet a változó világ elvárásaihoz mezőgazdasági csúcsgépeket fejleszteni. A motorerőben és a precíziós gazdálkodáshoz nélkülözhetetlen technológiák terén egyaránt éllovas Case IH traktor, kombájn vagy rakodógép azonban csak az egyik szelete a sikeres munkának. Kell a márkaháttér, akik segítenek szakszerűen beüzemelni, karbantartani a gépeket, akiktől lehet kérdezni, hogy tudjuk, mire képesek a gépek. Plusz ehhez kellenek a géptulajdonosok is, akik élnek mindezzel, a megvásárolt Case IH gépük ugyanis így termeli vissza a maximumot a vásárlás után. Az Agronomic Design Tour azért jött létre, hogy a kirakós minden darabkája a helyére kerüljön. Az új, zsámbéki helyszínen azt szerettük volna megmutatni, hogy a Case IH gépek vásárlásával a gazdálkodók többet kapnak. Ezért az eseményt átformáltuk egy mezőgazdasági VIP minirendezvénnyé. A legfontosabb programelemek megmaradtak, de mindezt profi előadások, kifogástalan catering és élményprogramok is kiegészítették” – meséli az eseményről Szollinger János, kereskedelmi igazgató.

gépbemutató

AFS Connect térinformatika: a csúcstechnológia ingyen dolgozik a Case IH tulajdonosokért a precíziós gazdálkodásban

Az Agronomic Design Tour események egyik legfontosabb szeletét a legutóbbi években a precíziós gazdálkodáshoz fejlesztett Case IH rendszerek ismertetése és tesztelése jelenti, aminek jó oka van.

Az Advanced Farming System ugyanis otthonról is kitanulható, milliókat érő programokat kínál a gazdáknak, ingyen:

  1. Az AFS Connect rendszerében teljes körű mezőgazdasági telematika szoftver dolgozik, amiben táblahatárokat, nyomvonalakat, kijuttatási térképeket olvashatunk és szerkeszthetünk.
  2. A rendszer része a flottamenedzsment-modul is, ahol nyomon követhető a gépek haladása, helyzete. A rendszerben regisztrált gépekre ráadásul rálát a márkakereskedői szervizcsapat is, ha egy szenzor riaszt, egy teljesítményadat eltér a normálistól, jelezni tudják a géptulajdonosnak, megelőzve ezzel a nagyobb műszaki problémákat.
  3. Mindez ráadásul újgenerációs Case IH Magnum, Puma, Optum, Steiger, Quadtrac traktorok, valamint Axial-Flow 250-es kombájnok vásárlásakor egyetlen e-mailes regisztrációért követően teljesen ingyen dolgozik a gazdákért.

„Zsámbékon egy részletes előadást követően kihelyezett szimulátorokon tesztelhettek le mindent újra a partnereink. Mivel a résztvevők maguk is dolgoznak Case IH traktorokkal vagy kombájnokkal, nem az alapvető ismeretek átadása volt a cél, inkább egy-két olyan finomságot szerettünk volna nekik megmutatni, amivel még jobb eredményeket érhetnek el nap mint nap” – meséli a hivatalos márkaképviselő marketing vezetője.

CVXDrive fokozatmentes váltós Case IH traktorok – meggyőző vezetési élmény és erő találkozása

Állandó TLT fordulatszám terheléstől függetlenül, optimális fogyasztás a talajviszonyoknál elérhető leggyorsabb haladási tempó mellett. A Case IH CVX fokozatmentes váltók jelentős terhet vesznek le a gépkezelők válláról azzal, hogy a terheléshez hangoltan emberi beavatkozás nélkül optimalizálják az áttételt és a fordulatszámot. A szántóföldi bemutatók és a gazdavélemények ugyanazt mutatják, a rendszer nehezebb talajmunkáknál is képes ideális erőleadást biztosítani, miközben 20%-kal csökkenti a fogyasztást az univerzális traktorok esetében.

A rendezvényen 100 LE-s tartományt képviselő Case IH Vestrumtól kezdve a törzscsuklós Quadtrac 620-ig bezárólag a következő Case IH traktorokat mozgathatták meg szakértői segítség mellett ezzel a váltóval a résztvevők:

  1. VESTRUM 100 CVXDrive
  2. MAXXUM 150 CVXDrive
  3. PUMA 200 CVXDrive
  4. PUMA 240 CVXDrive
  5. OPTUM 270 CVXDrive
  6. QUADTRAC 620 AFS CONNECT

Az új formátumú rendezvény, ahogy a fokozatmentes váltóval szerelt gépek, még az olyan partnereket is meggyőzték, akik ilyen technika terén más márkákkal is dolgoznak:

„A fokozatmentes váltók terén elfogult vagyok, mert a kisebb, univerzális gépkategóriában egy másik nagy gyártó gépeivel dolgozunk a gazdaságban a Case IH Quadtracunk mellett. De a zsámbéki tesztvezetés után csak annyit mondhatok, hogy a CVXDrive váltó tudására érdemes odafigyelni. Amit láttam jól működő, szimpatikus rendszer volt” – meséli Borbély István, aki Bács-Kiskun megyében családjával 1450 hektáron foglalkozik növénytermesztéssel. „A rendezvény is jó volt ebben a formában, sokkal több időnk volt kérdezni a gépekről, mint egy kiállításon, gyártói oldalról külföldi szakértőket is faggathattunk, az élményvezetés pedig kimondottan tetszett a nap végén.”

Quadtrac traktor

Márkaélmény a munka után is

Az idei Agronomic Design Tournak nem véletlenül választották helyszínül az Agri CS Magyarország Kft.-nél Európa egyik vezető vezetéstechnikai centrumát. A Case IH mezőgazdasági gépeknél ugyanis fontos üzenet, hogy a megbízható, kényelmes és hatalmas területteljesítményre képes gépekkel a lehető legtöbb terhet leveszik a gazdák válláról, így több idő marad az élet fontos pillanataira. A mostani alkalommal ez egy olyan Ride&Drive programot takart, amivel a pályán és azon kívül is élmény vezetés várt a Case IH tulajdonosokra.

  • rántópados modulban egy 90 méteres különösen csúszós felületen tehették próbára a sofőrök, hogyan lehet visszaszerezni az irányítást egy hirtelen kifaroló jármű felett. Azonos autókat vezetve ügyességi verseny is várt a résztvevőkre. Hegyvidéki körülményeket utánzó szakaszon a saját bőrükön tapasztalhatták meg a vezetők, mit jelent az alul- vagy túlkormányzottság. Mindezt pedig páros körverseny egészítette ki a betonon.
  • A programokhoz tapasztalt pilóták mellett offroad taxi is társult, ahol a járművek oldaldőlését, kapaszkodó-, illetve ereszkedőképességét tesztelhették 40-90%-os emelkedőkön és lejtőkön, sziklákon vagy épp hegyi patakos területeken.

A CNH csoport és az Agri CS Magyarország Kft. közös szervezésében az Agronomic Design Tour 2023-ban is biztosan visszatér. Azok a Case IH-val dolgozó gazdák, akik nem szeretnének lemaradni a részletekről, kövessék be a hivatalos márkakereskedő közösségi média oldalait.


Precíziós gazdálkodásra tervezett megbízható, erőteljes mezőgazdasági gépeket keres jó fogyasztással? Válassza a Case IH traktorokat, kombájnokat a magyar márkakereskedő Agri CS Magyarország Kft.-től: www.agrics.hu/kapcsolat!


Cikkünk megjelent az agroinform.hu portálon.