SKY MaxiDrill gépbemutató Somogyban

Az AGRI SZERVIZ Kft. október elején Somogyfajszon tartott gyakorlati bemutatót a "no-till" vagy "minimal tillage" iránt érdeklődő környékbeli gazdálkodók számára, ahol munka közben mutattuk be a 6 méteres munkaszélességű SKY MaxiDrill W6000 Fertisem Pro gépet vetés közben.

24. 10. 2018

 

A gép munkasebessége a taljviszonyoktól függően 8 és 20 km/h között van, így a 6 m-es szélességgel kombinálva gyorsan el lehet vetni a területeket. A bemutatón szereplő gép 4.100 literes magtartálya osztott kivitelű 60-40 (vagy 45-55) % arányban, így a vetőmag és a műtrágya kijuttatása egy időben megtörténhet. Ezenkívül a Pro kivitel sajátossága a 120 literes mikrogranulátum tartály is, amelynek a kijuttatása beköthető a vetőmag- vagy a műtrágya kijuttató körbe is.

A gép elején, középen van 4 db bakháttaposó kerék, a két szélén pedig szintén 4-4 taposókerék (a köztes részben pedig a traktor kereke megy), így az ezt követő tárcsasornak egyenletessé teszi a talajt. A 2 sorban elrendezett, 450mm átmérőjű tárcsák gyors forgásának köszönhetően a szármaradványokat tökéletesen felaprította. Az ezt követő eltolt elrendezésű tömörítő keréksor mögött található a szállítókerék, és csak ezt követő a hidraulikusan állítható vetőegység. Ennek a kivitelnek a nagy előnye, hogy nedvesebb talaj esetén a tömörítő keréksor nem szórja a sarat a vetőelemekre, így nem tömöríti be azokat, így sokkal "mostohább" körülmények között is tud dolgozni a gép a versenytársakhoz képest.

A francia SKY fejlesztőmérnökei "hazai pályán" vannak a mulcs- és direktvetőgépek fejlesztésében, hisz náluk ez a technológia jóval elterjedtebb mint Magyarországon, így jelentős tapasztalatokkal rendelkeznek a fejlesztésekhez. A MaxiDrill szériával tudunk vetni közvetlenül a tarlóba, tárcsázás és szántás után is. Az EasyDrill széria pedig az igazi direktvetőgép a 250 kg-os csoroszlyanyomással.

További cikkek

ATLAS AO_PROFI Tárcsás Kultivátor AKCIÓ

2. 4. 2020

ATLAS AO_PROFI Tárcsás Kultivátor Fedezze fel az Bónusz munkaeszközzel AJÁNDÉKBA
...

Precíziós Termékkínálat 2020

1. 4. 2020

Ismerje meg a...

Martin Rada, az Agrotec Group elnök-vezérigazgatójának tájékoztatása a cégcsoport munkarendjéről a koronavírus járvány miatt kialakult helyzetben

25. 3. 2020

Koronavírus tájékoztató Partnereink részére

17. 3. 2020

Ezúton is szeretnénk tájékoztatni minden...

Vegyél részt a PUMA nyereményjátékunkban!

20. 2. 2020

 Fotózd le a matricával ellátott gépedet és küldd el a képet nekünk itt a...

AGRI CS Magyarország Kft. I Székhely: 2900 Komárom, Puskás Tivadar u. 4/a; Levelezési cím: 2942 Nagyigmánd, Gépállomás u. 1. I Adószám: 25915200‐2‐11