Az Agri Szerviz Kft. a SKY gépek hivatalos forgalmazója lett!

A SKY Agriculture-rel kötött megállapodás értelmében az Agri Szerviz Kft. a SKY gépek magyarországi hivatalos forgalmazója az idei év tavaszától. A SKY munkagépek az élen járnak a talajkímélő művelés terén, Európa több országában is piacvezető pozíciót szereztek a "no-tilling" technológiák piacán. 

20. 6. 2018

A gazdálkodók folyamatosan azt tapasztalhatják, hogy a ráfordítások évről-évre növekednek: így az input anyagok, munkaerő, üzemanyag költségei emelkednek, miközben a terményárak ezt az emelkedést nem követik. A kialakult helyzetre a hatékonyság növelése, és a rendelkezésre álló erőforrások minél optimálisabb kiaknázása jelentheti a megoldást. A fennálló szituációból három út vezet előre, amelyből kettő nagyon költséges beruházás: a precíziós gazdálkodás és az öntözés. A harmadik, a talajmegújító no-till gazdálkodás viszont kis beruházást igényel, azonnal megkezdhető, és hosszú távon magas haszonnal jár.

A takarónövényes no-till művelésben a legfontosabb elem az, hogy a gazda figyelme nem csak a növényre, hanem a talajra is fókuszál. A talajban ugyanis nemcsak a homok, az agyag, a víz és a térfogat harmadát-felét kitevő levegő a lényeg, hanem a mikrobiális élet is. Utóbbi lesz az, amely elérhetővé teszi a növények számára a tápanyagokat, mikrotápanyagokat, és sok esetben még a vizet is. A talajban hemzsegő élet, a gombák, baktériumok, giliszták zöme az élő növények gyökere köré szerveződik, mivel a gyökérhegyeken a növény leadja a fotoszintézis során nyert energiából a felesleget cukrok formájában, ami kitűnő táplálék számukra. Így a jó termőképességű talajhoz éppen nem a pihentetés kell, hanem az kell, hogy mindig nőjön benne valami, télen is. A szántás tönkreteszi ezt a kialakult talajéletet: a levegőkedvelő mikróbák levegőtlen helyre kerülnek, a levegőtlen környezetben élők pedig kikerülnek a felszínre, miközben a gépek össze is tömörítik maguk alatt a talajt, mert a megmozgatott föld alatt tömör réteg alakul ki - eketalp betegség -, amin egy átlagos haszonnövény vizet kutató gyökerének esélye sincs áthatolni.

A mezőgazdaság az egyik legnagyobb kibocsátója az üvegházhatású gázoknak, minden szántással elveszít valamennyit a talaj a lekötött szénből, amely szén-dioxid formájában vegyül a levegőbe. A no-till technológiához képest 14-szer annyi szén-dioxidot szántanak ki a levegőbe a gazdák, és ebbe nincs benne a többszörös talajművelés (szántás/elmunkálás/magágyelőkészítés/vetés) miatti sokszoros károsanyag-kibocsátás.

A no-till gazdák a főnövényeiket egy speciális vetőgéppel a takarónövények tarlójába vetik. Ezt hívják direkt vetésnek. A takarónövényeiket a főnövényeik igényeihez választják, így például a híresen nitrogénéhes kukorica előtt valamilyen jó nitrogénmegkötő képességgel bíró hüvelyest vetnek majd. De kevernek a pillangós közé valami fűfélét is, hogy a vetés előtt letarolt, lassabban bomló fűszárak fedjék a talajt addig is, amíg a kukorica széles leveleivel nem lesz képes magának árnyékot adni.

Ilyen speciális vetőgépek a SKY EasyDrill és MaxiDrill vetőgépszériák, amelyek egyedülálló, innovatív megoldásaikkal segítik a gazdák hatékony munkavégzését.

Bővebben a SKY gépekről!

További cikkek

Új AGRI CS Magyarország telephely Abonyban

24. 3. 2021

2021. március 31-i hatállyal az AGRI CS Magyarország Kft. felmondta az együttműködést...

KEDVEZMÉNYES TERMÉKKATALÓGUS 2021/1

3. 3. 2021

Megjelent az AGRI CS Magyarország Kft. kedvezményes termékkatalógusa! Keresse...

AGRÁR HORIZONT 2021/1

1. 3. 2021

Keresse értékesítőinknél az aktuális Agrár Horizont magazinunk 2021/1-es...

„AGRI CS KARÁCSONYI KVÍZ 2020” NYEREMÉNYJÁTÉK SZABÁLYZAT

9. 12. 2020

Karácsonyi kvízt indítottunk az AGRI CS Magyarország Kft. Facebook oldalán. A...

Case IH Quadtrac traktor átadás Mezőhegyesen

2. 12. 2020

Az AGRI CS Magyarország Kft. egy nagyteljesítményű CASE IH Quadtrac traktort adott át...

AGRI CS Magyarország Kft. I Székhely: 2900 Komárom, Puskás Tivadar u. 4/a; Levelezési cím: 2942 Nagyigmánd, Gépállomás u. 1. I Adószám: 25915200‐2‐11