SKY

A gazdálkodók folyamatosan azt tapasztalhatják, hogy a ráfordítások évről-évre növekednek: így az input anyagok, munkaerő, üzemanyag költségei emelkednek, miközben a terményárak ezt az emelkedést nem követik. A kialakult helyzetre a hatékonyság növelése, és a rendelkezésre álló erőforrások minél optimálisabb kiaknázása jelentheti a megoldást. A fennálló szituációból három út vezet előre, amelyből kettő nagyon költséges beruházás: a precíziós gazdálkodás és az öntözés. A harmadik, a talajmegújító no-till gazdálkodás viszont kis beruházást igényel, azonnal megkezdhető, és hosszú távon magas haszonnal jár.

A takarónövényes no-till művelésben a legfontosabb elem az, hogy a gazda figyelme nem csak a növényre, hanem a talajra is fókuszál. A talajban ugyanis nemcsak a homok, az agyag, a víz és a térfogat harmadát-felét kitevő levegő a lényeg, hanem a mikrobiális élet is. Utóbbi lesz az, amely elérhetővé teszi a növények számára a tápanyagokat, mikrotápanyagokat, és sok esetben még a vizet is. A talajban hemzsegő élet, a gombák, baktériumok, giliszták zöme az élő növények gyökere köré szerveződik, mivel a gyökérhegyeken a növény leadja a fotoszintézis során nyert energiából a felesleget cukrok formájában, ami kitűnő táplálék számukra. Így a jó termőképességű talajhoz éppen nem a pihentetés kell, hanem az kell, hogy mindig nőjön benne valami, télen is. A szántás tönkreteszi ezt a kialakult talajéletet: a levegőkedvelő mikróbák levegőtlen helyre kerülnek, a levegőtlen környezetben élők pedig kikerülnek a felszínre, miközben a gépek össze is tömörítik maguk alatt a talajt, mert a megmozgatott föld alatt tömör réteg alakul ki - eketalp betegség -, amin egy átlagos haszonnövény vizet kutató gyökerének esélye sincs áthatolni.

A mezőgazdaság az egyik legnagyobb kibocsátója az üvegházhatású gázoknak, minden szántással elveszít valamennyit a talaj a lekötött szénből, amely szén-dioxid formájában vegyül a levegőbe. A no-till technológiához képest 14-szer annyi szén-dioxidot szántanak ki a levegőbe a gazdák, és ebbe nincs benne a többszörös talajművelés (szántás/elmunkálás/magágyelőkészítés/vetés) miatti sokszoros károsanyag-kibocsátás.

A no-till gazdák a főnövényeiket egy speciális vetőgéppel a takarónövények tarlójába vetik. Ezt hívják direkt vetésnek. A takarónövényeiket a főnövényeik igényeihez választják, így például a híresen nitrogénéhes kukorica előtt valamilyen jó nitrogénmegkötő képességgel bíró hüvelyest vetnek majd. De kevernek a pillangós közé valami fűfélét is, hogy a vetés előtt letarolt, lassabban bomló fűszárak fedjék a talajt addig is, amíg a kukorica széles leveleivel nem lesz képes magának árnyékot adni.

Ilyen speciális vetőgépek a SKY EasyDrill és MaxiDrill vetőgépszériák, amelyek egyedülálló, innovatív megoldásaikkal segítik a gazdák hatékony munkavégzését.

SKY Agriculutre: a termelők és gazdák közötti találkozás eredménye. Együtt dolgozunk azon termékek kifejlesztésében, amelyek a legjobban megfelelnek a partnereink gazdaságainak jelenlegi és jövőbeni igényeinek. Megoldásaink úttörőek, de mindig praktikusak és felhasználóbarátak. Garantáljuk a személyre szabott szolgáltatást, amely lehetővé teszi számunkra, hogy teljes mértékben kihasználja gépünk kapacitását. Gépeinket saját gyárainkban gyártjuk, hogy a legszigorúbb minőségi elvárásainknak megfeleljen minden egyes gép. A SKY központja a franciaországi La Ferme de La Conillais-ben található, ahol gyakoriak a partnertalálkozók, mivel a fejlesztések során különös hangsúlyt fektetünk a vevői visszajelzések és jövőbeli igények figyelembe vételére ... 

MaxiDrill:

A SKY MaxiDrill nagy sebességű mulcsvetőgépet lehet használni direkt- vagy hagyományos vetésre is (forgatás nélküli alapművelés vagy szántás után). A MaxiDrill legfontosabb jellemzője a tárcsasor és a vetőegységek közötti nagy távolság, amely lehetővé teszi, hogy képes legyen a munkavégzésre nedves, ragacsos taljban is, valamint egyenletlenebb talafelszínen is. Így amikor mások már a géptárolóba rakták a vetőgépüket a rossz időjárás miatt, Ön még akkor is tud dolgozni a MaxiDrill-el.
A nagyméretű szállítókerekeknek köszönhetően gyors és kényelmes a közúti közlekedés a gazdaság és a táblák között, és kényelmes utazást biztosít a gépkezelő számára. A különálló szállítókerekek előnye, hogy a tömörítőkerekek nem kopnak el a küzúton, azokat csak vetés közben használjuk, csökkentve azok elhasználódását.
A MaxiDrill elérhető 3, 4, 6 és 9 méter széles kivitelben. A hosszanti magtartály kérhető osztott kivitelben is (műtrágya kijuttatáshoz), valamint a PRO kivitelben pluszban egy 120 literes mikrogranulátum tartállyal.

 

EasyDrill:

Az EasyDrill egyike azon kevés direktvetőgépeknek, amely alkalmas a mulcsvetésre, forgatás nélküli alapművelés utáni vetésre, legelőkbe- vagy akár közvetlenül a zöldítésbe vetésre is. Természetesen ugyanúgy használható szántás utáni vetőgépként is. A 415 mm-es átmérőjű tárcsás borona és tömörítőkerék nemcsak minimális gyomnövény kelést segíti elő, hanem ezeknek köszönhetően a gép teljesítmény igénye is alacsony. A 6 m-es EasyDrill normál üzemeltetéséhez 180 Le-s erőgép elegendő, ami alacsonyabb az üzemanyag-fogyasztást mellett további előnyöket is biztosít: alacsonyabb üzemanyag fogyasztást, könnyebb traktor - és ezáltal kisebb talajtömörítő hatást. A 3 m-es EasyDrill teljesítményigénye pedig csak 90 Le.

Az EasyDrill elérhető 3 és 4 m-es fix kivitelben mecahnikus vetőegység meghajtással (a képeken a kereszt-tartályos kivitel), valamint 4 és 6 méter széles pneumatikus, felcsukható kivitelben. A hosszanti magtartály kérhető osztott kivitelben is (műtrágya kijuttatáshoz), valamint a PRO kivitelben pluszban egy 120 literes mikrogranulátum tartállyal.

 

                

 

Gépértékesítők:

Szüts Tamás

mobil: +36 20 364 5289

e-mail: tamas.szuts@agriszerviz.hu

 

Bajtel Attila

mobil: +36 30 566 0558

e-mail: attila.bajtel@agriszerviz.hu

 

Kiss Balázs

mobil: +36 20 364 5285

e-mail: balazs.kiss@agriszerviz.hu

 

Tamás György

mobil: +36 20 364 4867

e-mail: info@agriszerviz.hu

 

Vass Tamás

mobil: +36 20 364 5143

e-mail: tamas.vass@agriszerviz.hu

 

AGRI CS Magyarország Kft. I Székhely: 2900 Komárom, Puskás Tivadar u. 4/a; Levelezési cím: 2942 Nagyigmánd, Gépállomás u. 1. I Adószám: 25915200‐2‐11