OPTUM CVX (270 - 300 Le)

Az Optum CVX egy teljesen új CASE IH traktor kategóriát hoz létre, amely tökéletesen illeszkedi a Puma és a Magnum széria közé. A Tier 4B (Final) végső emissziós normának megfelelő Hi-eSCR technológiát alkalmazó motor 288 és 313 LE közötti maximális teljesítményt eredményez.

A modern gazdálkodási stílus teszi Európát a világ legigényesebb piacává. Egyrészt a magas hozamok, másrészt a kiszámíthatatlan időjárási hatások miatti rövid műveleti idők miatt támasztanak igényt a teljesítmény, a gazdaságosság és a megbízhatóság terén. Ezekhez az igényekhez új Optum CVX-t fejlesztették ki.

A karcsú kialakítás kényelmes vezetést biztosít, és a modelltől függően 271 és 300 lóerő közötti teljesítményt nyújt. Az optimális teljesítmény / tömeg arány biztosítja a még nagyobb sokoldalúságot, és minden munkára megfelelő. Az Optum CVX traktor rendkívüli irányítást és biztonságot nyújt.

Motor

 

Az új 6 hengeres motor fejlesztésénél a fő szempont a maximális teljesítmény elérése és az üzemanyag-fogyasztás optimalizálása volt. A Common Rail nagynyomású befecskendező rendszerének köszönhetően jobb az üzemanyag-befecskendezés, és így hatékonyabb az égési folyamat. Természetesen a motorok megfelelnek a legszigorúbb Tier 4B(Final) károsanyag-kibocsátási normáknak a HI - eSCR rendszer alkalmazásával, amihez nem szükséges használni kipufogógáz visszavezetést (EGR) vagy részecskeszűrőt (DPF).

 

 

Az elektromosan vezérelt változó geometriájú turbó (eVGT) képessé teszi a gépet, hogy alacsony fordulatszámon is maximális nyomatékot adjon le, így nagy teljesítményt nyújtson.

CVX fokozatmentes sebességváltó

A CVX sebességváltót úgy alakították ki, hogy megbírkózzon a több mint 300 Le maximális teljesítménnyel. Kétféle végsebességgel rendelhető a gép 40 és 50 km / h ECO. Az új, erősített mellső és hátsó híddal, a 2.995 mm-es tengelytávval, a 710 / 75R42 méretű gumikkal és a fokozatmentes sebességváltóval kombinálva az Optum CVX kitűnő teljesítményt nyújt szállításnál és talajmunkánál egyaránt.

Az első rugózott tengely a nagyobb Magnum szériához lett fejlesztve; a híd felfogatásának forgási tengelye a traktor közepére esik, ezért a hosszabb erőkar precízebb csillapítást és jobb stabilitást eredményez. További előnye a "kerék kormányzás" funkció, hogy a belső kerék elektronikusan vezérelt fékezésével segíti a gép fordulását - a forgás sugara csökken, de a kerék folyamatosan forog, így nem károsítja a talajt.


Ebben a szegmensben újdonság, hogy az AFS700 monitoron keresztül figyelemmel kísérheti a kezelő a gumiabroncsok pillanatnyi nyomásértékeit, ezzel elkerülhető a nyomásvesztés miatti károsodást az abroncs szerkezetében.

ELŐNYÖK

•    Teljes tartományban (0 - 50 km/h ECO) terhelés alatt folyamatosan változó áttételű sebességváltó
•   APM: a rendszer feladata az optimális teljesítmény folyamatos fenntartása a motor-váltó-hidraulika működésének összehangolásával
•    Automatikus rögzítőfék
•    "Active Stop", amely megtartja a gépet álló helyzetben emelkedőn is - fék használata nélkül

Első-hátsó tengelyek

Az Optum CVX traktor hátsó 4 fokozatú (540 / 540E / 1000 és 1000 ECO) TLT-jének kapcsolása elektrohidraulikusan vezérelt. Az első TLT alapban 1000 fordulattal rendelkezik, viszont opcionálisan válaszható a 2 sebességes  1000 / 1000 ECO fordulatszámok is.

Az új generációs hidraulikus rendszer fejlesztésénél a nagy teljesítmény és gazdaságosság volt a fő szempont. Az alapfelszereltségben 165 l / perc teljesítményű hidraulikus szivattyú mellett a gép rendelhető a nagyobb, 224 l / perc teljesítményű hidraulikarendszerrel is. Az nagy teljesítményű hidraulika szivattyúk segítségével az APM rendszer lehetővé teszi számos munka elvégzését alacsonyabb motorfordulatszám mellett, ezzel jelentős üzemanyag megtakarítás érhető el.

Kezelőfülke

A vezető kényelmét az új kabinrugózás, és a továbbfejlesztett aktív légrugós ülés is növeli, amely a korábbihoz képest sokkal jobban csillapítja a rezgéseket, így kényelmesebb utazást tesz lehetővé. Az alapfelszereltség része a Multicontroller kartámasz, az ülésfűtés, passzív vagy aktív szellőztetéssel, ami választható szövet- vagy piros bőr borítással.

Termelékenység

A sokoldalúság és a termelékenység az Optum CVX traktorok fő ismérvei, ezért is nagyon fontos a legmodernebb technológiák alkalmazása is. A géphez rendelhető a legújabb generációs ISOBUS Class III rendszer, mely lehetővé teszi, hogy a munkaeszköz vezérelje a traktor funkcióit, például a munkasebességet, a TLT-fordulatszámát, a függesztőművet és az iránytartást

CASE IH Optum CVX 

  Optum 270 CVX Optum 300 CVX

Hengerűrtartalom (l)

6.7

6.7

Névleges teljesítmény (Le)

271

300

Maximális teljesítmény (Le)

288

313

Emissziós norma

Tier IV/T4 final

Tier IV/T4 final

Max. nyomaték (Nm @ rpm)

1194 @ 1400

1282 @ 1400

Üzemanyagtartály (diesel/AdBlue) (l)

630/96

630/96

Emelési kapacitás (kg)

11 058

11 058

 

CASE IH erőgépek

 

 OPTUM CVX HI-eSCR

 

lendületes design - LED nappali menetfény

LED munkalámpák

 

 

 

Katalógus

 

 

 

 

Fájlok letöltéshez:

AGRI CS Magyarország Kft. I Székhely: 2900 Komárom, Puskás Tivadar u. 4/a; Levelezési cím: 2942 Nagyigmánd, Gépállomás u. 1. I Adószám: 25915200‐2‐11