TELEMATIKA

Precíziós gazdálkodás / TELEMATIKA

Az AFS Connect lényege egy olyan rendszer, amely valós időben biztosít megbízható adatátvitelt a traktorokról és kombájnokról a központi telematikai szerverre GSM mobiltelefon hálózat használatával. Ennek  segítségével a Case IH vásárlói és márkaképviselői használhatják a Case IH telematika online rendszert a teljesítmény adatok kiértékeléséhez, valamint a gépek kihasználtságának és mozgásának optimalizálásához.

„AFS Connect telamatika“ két változata:

AFS Connect Manager - alapszintű csomag, amely flottakezelést tesz lehetővé és olyan biztonsági funkciókat tartalmaz, amellyel megakadályozható a géplopás és az engedély nélküli használat. A rendszer a riasztásokat szöveges SMS üzenetben, vagy e-mail-ben küldi el, ha a GPS adatok alapján a gép elhagyta a korábban meghatározott területet. Utólag is költséghatékonyan beszerelhető az összes Case IH kombájnba és traktorba, valamint más gyártók gépeibe is.  

AFS Connect Executive –  ez a változat kiterjeszti az alapszintű csomag funkcióit, így teljeskörű adatfigyelő és elemző funkciókat is tartalmaz. Az AFS Connect Executive a gépek CAN Bus vezérlő rendszeréhez csatlakozik, ami lehetővé teszi fontos gépadatok – mint pl. a motor hatékonyság, a beállítási adatok, a teljesítmény paraméterek – valós idejű figyelemmel kísérését.

A Case IH Connect telematika rendszer olyan fontos adatokat gyűjt össze, mint pl. a teljesítmény, a hozam, a szemnedvesség, a gépbeállítások és a figyelmeztető/karbantartási üzenetek, amelyekhez azután a Case IH telematikai internetes weboldalán lehet hozzáférni. A rendszer nagyszámú funkciót tartalmaz a legmagasabb szintű biztonság érdekében:
-Kritikus működési állapotokra vonatkozó figyelmeztető üzenetek (hőmérséklet, nyomás, elektronika)
-A virtuális kerítéssel körülvett területek meghatározása és figyelemmel kísérése automata értesítéssel, amennyiben a gép elhagyja a beállított területet (pl. géplopás esetén)
-Automata értesítés küldése szöveges SMS-ben, vagy e-mail-ben kritikus működési paraméterek esetén
-Automata értesítés üzemanyag lopás esetén az üzemanyag tartály szint folyamatos figyelése során

A rendszer által kínált adatelemzési lehetőség használható a gazdaság teljesítményének összehasonlítására is. Például, anonim összehasonlítások végezhetők más felhasználókkal/gépkezelőkkel annak eldöntésére, hogy az üzemanyag fogyasztás eltérő-e az egyes gépkezelők esetén, hogyan alakul a munkaterület megközelítéséhez szükséges idő, valamint hogyan optimalizálható a gépek beállítása és hogyan csökkenthető a holtidő. Az összegyűjtött adatok alapján megtehetők a költségcsökkentést célzó szükséges lépések.
A rendszer segítségével pontosabban mérhető az is, hogy a gépbeállítások módosítása milyen hatással van az üzemeltetési költségekre. A bérvállalkozók számára a telematika rendszer kiegészítő adatokat biztosít a számlázáshoz.  

 

GALÉRIA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Gépértékesítők:

Szüts Tamás

mobil: +36 20 364 5289

e-mail: tamas.szuts@agriszerviz.hu

 

Bajtel Attila

mobil: +36 30 566 0558

e-mail: attila.bajtel@agriszerviz.hu

 

Kiss Balázs

mobil: +36 20 364 5285

e-mail: balazs.kiss@agriszerviz.hu

 

Tamás György

mobil: +36 20 364 4867

e-mail: info@agriszerviz.hu

 

Vass Tamás

mobil: +36 20 364 5143

e-mail: tamas.vass@agriszerviz.hu

 

 

 

 


AGRI CS Magyarország Kft. I Székhely: 2900 Komárom, Puskás Tivadar u. 4/a; Levelezési cím: 2942 Nagyigmánd, Gépállomás u. 1. I Adószám: 25915200‐2‐11