AXIAL FLOW 5140 Cross Flow

 

A rotor- és tisztító rendszer hajtása jelentős változásokon ment keresztül az elmúlt 40 évben. A legtöbb meghajtót áthelyezték a gép jobb oldalára, biztosítva a könnyű és közvetlen hozzáférést. Az ékszíjak számát is csökkentették.

Újdonság, hogy már lehetőség van ennek a sorozatnak a gépeit gumihevederes járószerkezettel felszerelni.

Az Axial Flow kombájnok egyedülálló egyszerűségét és könnyű karbantartását már jól ismerik a felhasználól. Azonban, ahogy látjuk ebben az irányban mindig van fejlesztési lehetőség, és az elődök közötti különbségek jelentősek. Egyik ilyen újdonság az osztott kosár, amely jelenleg 17 kg-ot tesz ki az eredeti 35 kg-hoz képest. Cseréjük sokkal egyszerűbb és egy ember is el tudja végezni. Sokkal több helyet, jobb hozzáférést biztosít a rotorhoz, különösen a gép jobb oldalán.

A legfontosabb újdonság az 
új X-FLOW Cross Cleaning oldaldőlés kompenzációs rendszere. Ez a rendszer a felső rosta oldalirányú mozgásának elvén működik úgy, hogy oldalőlés esetén is egyenletesen terüljön el a termény a rosta felületén. A felső rosta oldalirányú mozgását elektromotorral vezérelt dugattyúrúd segítségével lehet megváltoztatni. Ez a rendszer képes arra, hogy kiegyenlítse a kombájn oldaldőlését 12˚-ig.

 

Betakarítógépek - AXIAL FLOW x140 - Cross Flow

Parametry
Gabona vágóasztal CIH 3050 VariCut (m) 6,1
Rostafelület (m2) 5,52
Magtartály (l) 8 800
Maximális teljesítmény (kW/Le) 230/312

 

AGRI CS Magyarország Kft. I Székhely: 2900 Komárom, Puskás Tivadar u. 4/a; Levelezési cím: 2942 Nagyigmánd, Gépállomás u. 1. I Adószám: 25915200‐2‐11